Dnes pro vás máme nový nejoblíbenější recept tohoto podzimu. Hutné čokoládové těsto je sázkou na jistotu. Lehoučký kořeněný krém z dýně mu dodává šmrnc a udrží jej krásně vláčné a šťavnaté několik dní.
1 porce obsahuje
- 252 kcal
- 23 g sacharidů
- 12 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 8 porcí
- 100 g špaldové mouky
- 30 g kokosové mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 40 g kakaa
- 40 g práškového sladidla
- 50 g hořké čokolády
- 30 g kokosového oleje
- 1 vejce
- 350 g dýňového pyré
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g práškového sladidla
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
- 20 g kakaových bobů
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Smícháme dohromady sypké ingredience – mouky, proteinový prášek, kakao a sladidlo.
-
V mikrovlnce společně roztopíme čokoládové kousky a kokosový olej. Stačí pár desítek vteřin. Promícháme, aby se vše hezky propojilo.
-
Čokoládovou směs přilijeme k suchým ingrediencím, přidáme vejce a vypracujeme těsto.
-
Dýňové pyré vytvoříme rozmixováním všech potřebných ingrediencí.
-
Polovinu připraveného těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme.
-
Na těsto nalijeme dýňovou směs.
-
Zbylé těsto naředíme cca 50 ml vody/mléka (případně přidáváme po lžících), aby bylo tekutější a mohli jsme jej rozprostřít po dýňové směsi. Nakonec posypeme kakaovými boby.
-
Pečeme přibližně 30 minut.
-
Než se na výsledek vrhneme, nezapomeneme jej vyfotit a postnout na Instagram s označením @aktinrecepty.