Crumble. Vždyť to je vlastně jen ovoce s drobenkou.
Ano. Dohromady ale tvoří takovou symfonii chutí, že si nikdo ani nevšimne, že vespod chybí koláč. Jak jednoduché a mazané! Jak už nadpis napovídá, crumble není náročný na čas ani suroviny. S použitým ovocem můžete libovolně experimentovat podle sezóny, nebo prostě podle toho, co zrovna máte v mrazáku.1 porce obsahuje 1 miska
- 185 kcal
- 21 g sacharidů
- 9 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 9 porcí
- 500 g švestek
- 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
- 2 čajové lžičky skořice
- 50 g kokosového cukru
- 1/2 šťáva z citrónu
- kůra z 1/2 citrónu
- 60 g ovesných jumbo vloček
- 30 g kokosové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g kokosového cukru
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 2 čajové lžičky skořice
- 60 g ghee
- 20 g mandlových lupínků
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Švestky vypeckujeme, nakrájíme na měsíčky a promícháme se skořicí, cukrem, citronovou šťávou, kůrou a škrobem. Takto připravené švestky přesuneme na dno zapékací formy.
-
Všechny suroviny na crumble společně smícháme a vytvoříme drobivou směs, kterou nasypeme na švestky.
-
Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
-
Podáváme s vanilkovou zmrzkou a sdílíme na instagramu pod označením @aktinrecepty.