Švestkový crumble

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
40 min.
84 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Švestkový crumble

Crumble. Vždyť to je vlastně jen ovoce s drobenkou. 

Ano. Dohromady ale tvoří takovou symfonii chutí, že si nikdo ani nevšimne, že vespod chybí koláč. Jak jednoduché a mazané! Jak už nadpis napovídá, crumble není náročný na čas ani suroviny. S použitým ovocem můžete libovolně experimentovat podle sezóny, nebo prostě podle toho, co zrovna máte v mrazáku.

1 porce obsahuje 1 miska

  • 185 kcal
  • 21 g sacharidů
  • 9 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na 9 porcí

Na ovocnou vrstvu:
Na crumble:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Švestkový crumble

  2. Švestky vypeckujeme, nakrájíme na měsíčky a promícháme se skořicí, cukrem, citronovou šťávou, kůrou a škrobem. Takto připravené švestky přesuneme na dno zapékací formy.

  3. Všechny suroviny na crumble společně smícháme a vytvoříme drobivou směs, kterou nasypeme na švestky.

  4. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.

  5. Podáváme s vanilkovou zmrzkou a sdílíme na instagramu pod označením @aktinrecepty.

    Švestkový crumble

    Švestkový crumble

    Švestkový crumble

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
84 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________