Co takhle ochutnat původně americko/britskou klasiku? Dezert se šťavnatou ovocnou náplní pokrytý křupavým lískooříškovým těstíčkem si vážně oblíbíte!
1 porce obsahuje
- 407 kcal
- 46,5 g sacharidů
- 15,5 g tuků
- 17,5 g bílkovin
Na 5 porcí
- 25 g ovesných vloček
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- 25 g hladké mouky
- 50 g ořechového másla
- 30 g panely
- 60 ml mléka
- himalájská sůl
- 700 g švestek
- 30 g brusinek
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 čajová lžička skořice
- 30 g pekanových ořechů
- plnotučný tvaroh
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Ve větší míse smícháme pomleté ovesné vločky, mouky, špetku soli, lísko‑oříškové máslo, panelu a mléko. Z výsledné směsi rukama vypracujeme kompaktní hmotu.
-
Nyní si připravíme ovocnou směs. Švestky rozpůlíme, odejmeme pecku a dáme do mísy. Švestky promícháme s brusinkami, vanilkou, javorovým sirupem a skořicí. Ovocnou směs rovnoměrně rozprostřeme do zapékací mísy.
-
Následně lžící rovnoměrně rozmístíme připravené těstíčko a posypeme pekany. Pečeme 30–35 minut při 180 °C dozlatova.
-
Hotový cobbler podáváme s polotučným tvarohem.
Dobrou chuť.