Švestkový cobbler

Aneta Pohořelická
Aneta Pohořelická
50 min.
11 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Švestkový cobbler

Co takhle ochutnat původně americko/britskou klasiku? Dezert se šťavnatou ovocnou náplní pokrytý křupavým lískooříškovým těstíčkem si vážně oblíbíte!

1 porce obsahuje

  • 407 kcal
  • 46,5 g sacharidů
  • 15,5 g tuků
  • 17,5 g bílkovin

Na 5 porcí

Na těsto:
Na ovocnou směs:
K servírování
  • plnotučný tvaroh

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

    Švestkový cobbler

  2. Ve větší míse smícháme pomleté ovesné vločky, mouky, špetku soli, lísko-oříškové máslo, panelu a mléko. Z výsledné směsi rukama vypracujeme kompaktní hmotu.

  3. Nyní si připravíme ovocnou směs. Švestky rozpůlíme, odejmeme pecku a dáme do mísy. Švestky promícháme s brusinkami, vanilkou, javorovým sirupem a skořicí. Ovocnou směs rovnoměrně rozprostřeme do zapékací mísy. 

  4. Následně lžící rovnoměrně rozmístíme připravené těstíčko a posypeme pekany. Pečeme 30–35 minut při 180 °C dozlatova.

  5. Hotový cobbler podáváme s polotučným tvarohem.

    Dobrou chuť.Švestkový cobblerŠvestkový cobbler

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
11 Líbí se mi Uložit recept