Apple pie: klasický americký jablečný koláč

Kristína Močková
Kristína Močková
65 min. 30 min. přípravy, 35 min. pečení
180 Líbí se mi Komentáře
8
Uložit recept
Apple pie: klasický americký jablečný koláč

Tuto americkou klasiku jsme přetvořili do fit verze a ubrali značné množství kalorií. Očaruje vás především skvělou podzimní kombinací jablek se skořicí. 

1 porce obsahuje 1 kus koláče, cca 100g

  • 231 kcal
  • 26,9 g sacharidů
  • 10 g tuků
  • 5,1 g bílkovin

Na 8 porcí

Na těsto
  • 160 g špaldové mouky
  • 70 g kokosové mouky
  • 60 g práškového sladidla
  • 80 g másla
  • 110 ml vody
Na náplň
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Apple pie: klasický americký jablečný koláč

    V misce smícháme mouky, sladidlo, máslo a vodu. Vypracujeme tužší těsto, které bude držet pohromadě.  

  2. Rozdělíme ho na větší a menší část. Větší rozválíme a vyplníme s ní dno a okraj formy. Apple pie: klasický americký jablečný koláč

  3. Nakrájená jablka smícháme s citrónovou šťávou, vanilkovým cukrem, sladidlem, kukuřičným škrobem a skořicí. Muškátový oříšek je volitelný, ale my ho vřele doporučujeme. Apple pie: klasický americký jablečný koláč

  4. Formu naplníme jablky a na vrch položíme druhou část těsta, která je rozkrájená na plátky. Tím si zároveň otestujeme trpělivost.:) Vršek potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 170 stupňů asi 37 minut.Apple pie: klasický americký jablečný koláč

  5. Dobrou chuť.Apple pie: klasický americký jablečný koláč

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
180 Líbí se mi Uložit recept