Tuto americkou klasiku jsme přetvořili do fit verze a ubrali značné množství kalorií. Očaruje vás především skvělou podzimní kombinací jablek se skořicí.
1 porce obsahuje 1 kus koláče, cca 100g
- 231 kcal
- 26,9 g sacharidů
- 10 g tuků
- 5,1 g bílkovin
Na 8 porcí
- 160 g špaldové mouky
- 70 g kokosové mouky
- 60 g práškového sladidla
- 80 g másla
- 110 ml vody
- 400 g jablek
- 10 g šťávy z citrónu
- 1 špetka skořice
- 1 špetka muškátového oříšku
- 7 g kukuřičného škrobu
- 15 g práškového sladidla
- 1 vejce
- 1 balení vanilkového cukru
Postup
-
V misce smícháme mouky, sladidlo, máslo a vodu. Vypracujeme tužší těsto, které bude držet pohromadě.
-
Rozdělíme ho na větší a menší část. Větší rozválíme a vyplníme s ní dno a okraj formy.
-
Nakrájená jablka smícháme s citrónovou šťávou, vanilkovým cukrem, sladidlem, kukuřičným škrobem a skořicí. Muškátový oříšek je volitelný, ale my ho vřele doporučujeme.
-
Formu naplníme jablky a na vrch položíme druhou část těsta, která je rozkrájená na plátky. Tím si zároveň otestujeme trpělivost.:) Vršek potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 170 stupňů asi 37 minut.
-
Dobrou chuť.