Obrácený hruškový koláč ze špaldové mouky

Kristína Močková
Kristína Močková
50 min.
25 Líbí se mi Komentáře
3
Uložit recept
Obrácený hruškový koláč  ze špaldové mouky

Tento koláč je téměř bez cukru a téměř bez námahy. No dobře, okrájet hrušky sice chvilku potrvá, ale výsledek rozhodně stojí za to. Čeká vás totiž extra kakaový, tak akorát sladký a šťavnatý koláč se zkaramelizovanými hruškami nahoře. 

1 porce obsahuje 1 kus řezu

  • 109 kcal
  • 11,8 g sacharidů
  • 5 g tuků
  • 3,7 g bílkovin

Na 15 porcí

Postup

  1. Obrácený hruškový koláč  ze špaldové mouky

    Žloutky vymícháme se sladidlem a s vanilkovým cukrem. Přidáme mléko a rozpuštěný kokosový olej. Do misky dále přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a větší špetku mletého zázvoru (těstu dodá fajn chuť) a promícháme. Vznikne nám husté těsto.

    Obrácený hruškový koláč  ze špaldové mouky

  2. V samostatné misce si vymícháme bílky do tuhého sněhu. Ten opatrně přimícháme ke kakaovému těstu.

  3. Na menší plech (20x30 cm) si položíme papír na pečení, rovnoměrně na něho naneseme rozpuštěné ghee, posypeme třtinovým cukrem, skořicí a poklademe nakrájenými a oloupanými hruškami. Na ty vylijeme těsto.

    Obrácený hruškový koláč  ze špaldové mouky

  4. Pečeme při 180 stupních přibližně 20 minut. Koláč necháme jemně vychladnout a následně ho překlopíme, aby byly zkaramelizované hrušky nahoře. Nakrájíme a můžeme podávat. Skvěle chutná samotný, ale i například se lžící jogurtu. Dobrou chuť :)

    Obrácený hruškový koláč  ze špaldové mouky

    Obrácený hruškový koláč  ze špaldové mouky

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
25 Líbí se mi Uložit recept