Kořeněný jablečný chlebíček, který dokreslí tu pravou zimní atmosféru

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
130 min.
22 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Kořeněný jablečný chlebíček, který dokreslí tu pravou zimní atmosféru

Ukroj plátek voňavého jablečného chlebíčku, uvař kafe, zachumlej se do deky a vychutnej si spojení všech chutí, které k podzimu a zimě neodmyslitelně patří.

1 porce obsahuje

  • 115 kcal
  • 14 g sacharidů
  • 3 g tuků
  • 8 g bílkovin

Na 16 porcí

Na těsto:
Na krém:
  • 250 g ricotty
  • 250 g tvarohu
  • 1/4 citronové šťávy
  • 20 g Sladiče
Na jablka:
  • 5 g ghee
  • 1 jablko
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/4 citronové šťávy

Postup

  1. Kořeněný jablečný chlebíček, který dokreslí tu pravou zimní atmosféru

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience – mouku, proteinový prášek, Sladič, kypřicí prášek do perníku, sůl, skořici a citrónovou kůru.

  3. Následně do mísy přidáme jablka rozmixovaná do konzistence předsnídávky, vejce, kefír, jablečný ocet a umícháme lehce tekuté těsto.

  4. Těsto přelijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě po dobu 60 minut.

  5. Mezi tím si připravíme krém důkladným vyšleháním všech uvedených ingrediencí.

  6. V dalším kroku si připravíme jablka.

    Njedříve je nakrájíme na drobné kostky. Následně na pánvi rozpálíme ghíčko. Jablka na něm opečeme spolu se skořicí a  citrónovou šťáovou dozlatova.

  7. Na upečený a vychladlý chlebíček naneseme krém, který potom posypeme jablky.

  8. Hotový chlebíček dáme ztuhnout do lednice. Nejlepší je samozřejmě druhý den :).

    Dobrou chuť!

    Kořeněný jablečný chlebíček, který dokreslí tu pravou zimní atmosféru

    Kořeněný jablečný chlebíček, který dokreslí tu pravou zimní atmosféru

    Kořeněný jablečný chlebíček, který dokreslí tu pravou zimní atmosféru

    Kořeněný jablečný chlebíček, který dokreslí tu pravou zimní atmosféru

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
22 Líbí se mi Uložit recept