Ukroj plátek voňavého jablečného chlebíčku, uvař kafe, zachumlej se do deky a vychutnej si spojení všech chutí, které k podzimu neodmyslitelně patří.
1 porce obsahuje
- 115 kcal
- 14 g sacharidů
- 3 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 16 porcí
- 250 g špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 g Erythritol & Stévie
- 1 balení kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 lžíce skořice
- 2 jablka
- 2 vejce
- 200 ml kefíru
- 2 lžíce jablečného octa
- kůra z 1/2 citrónu
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 1/4 citronové šťávy
- 20 g Erythritol & Stévie
- 5 g ghee
- 1 jablko
- 1 čajová lžička skořice
- 1/4 citronové šťávy
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. -
Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience – mouku, proteinový prášek, Erythritol a Stévii, kypřicí prášek, sůl, skořici a citrónovou kůru.
-
Následně do mísy přidáme jablka rozmixovaná do konzistence předsnídávky, vejce, kefír, jablečný ocet a umícháme lehce tekuté těsto.
-
Těsto přelijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě po dobu 60 minut.
-
Mezi tím si připravíme krém důkladným vyšleháním všech uvedených ingrediencí.
-
V dalším kroku si připravíme jablka.
Nejdříve je nakrájíme na drobné kostky. Následně na pánvi rozpálíme ghíčko. Jablka na něm opečeme spolu se skořicí a citrónovou šťávou dozlatova.
-
Na upečený a vychladlý chlebíček naneseme krém, který potom posypeme jablky.
-
Hotový chlebíček dáme ztuhnout do lednice. Nejlepší je samozřejmě druhý den.
Dobrou chuť!