Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremeše

Kristína Močková
Kristína Močková před rokem
75 min. 60 min. přípravy, 15 min. pečení
Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremeše

Nenechte se odradit delším seznamem ingrediencí, tento koláč možno působí složitě, ale garantujeme vám, že ho zvládne úplně každý. Vypadá luxusně a chutná ještě luxusněji. Šťavnatý je od jablek, tak akorát sladký a brutálně krémový. Milovníci jablek by měli zbystřit. Tenhle recept je pro vás jako stvořený!

1 porce obsahuje

  • 182 kcal
  • 21,4 g sacharidů
  • 7,3 g tuků
  • 7,6 g bílkovin

Na 8 porcí

Na jablečnou vrstvu
Na těsto
Na krém

Postup

  1. Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremešeNastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí. Rovnoměrně natlačíme do formy vyložené pečícím papírem.Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremeše

  2. Na těsto si zvlášť vyšleháme bílky do tuhého sněhu a zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem nebo sladidlem (použili jsme kombinaci obojího). K žloutkům přisypeme směs mouky, prášku do pečiva a proteinu. Přilijeme asi 45 ml vody a jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremeše

  3. Těsto nalijeme na jablka a dáme zapéct na 180 stupňů, dokud těsto nebude upečené a vrch jemně hnědý. Bude to trvat asi 15 minut. Po upečení koláč převrátíme-spodní jablková vrstva bude nahoře. Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremeše

  4. Pak si připravíme krém. Spolu se sladidlem uvaříme hustý puding, do kterého po vychladnutí přimícháme polovinu (125 g) tvarohu. Pudingový krém natřeme na úplně vychlazený koláč. Při tomto kroku můžeme skončit, ale vřele doporučujeme ještě jednu vrstvu - šlehačkovou.   

  5. Vyšleháme tuhou šlehačku a jemně k ní přimícháme zbytek tvarohu. Přidáme sladidlo podle chuti, 20 g by mělo stačit. Šlehačkovou vrstvu natřeme na pudingovou a celé to jemně poprášíme kakaem.Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremeše

  6. Necháme aspoň hodinu vychladnout. Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremeše

  7. Předtím, než kremeš zmizí (a že to bude rychle!), nezapomeňte vaše výtvory zdokumentovat a podělit se s námi pod #aktinrecepty. Šťavnatá chuť jablek s nadýchaným krémem - představujeme vám fit verzi kremeše

Poděkuj autorovi
11
Aktin Magnesium
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________