Nenechte se odradit delším seznamem ingrediencí, tento koláč možno působí složitě, ale garantujeme vám, že ho zvládne úplně každý. Vypadá luxusně a chutná ještě luxusněji. Šťavnatý je od jablek, tak akorát sladký a brutálně krémový. Milovníci jablek by měli zbystřit. Tenhle recept je pro vás jako stvořený!
1 porce obsahuje
- 182 kcal
- 21,4 g sacharidů
- 7,3 g tuků
- 7,6 g bílkovin
Na 8 porcí
- 400 g jablek
- 1 balení vanilkového cukru
- skořice
- 15 g kokosové mouky
- 40 g špaldové mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 10 g vanilkového proteinu
- 2 žloutky
- 2 bílky
- 45 g práškového sladidla
- 45 ml vody
- 130 ml mléka
- 20 g meruňkového pudingu
- 50 g práškového sladidla
- 250 g polotučného tvarohu
- 100 ml 30% smetany ke šlehání
Postup
-
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí. Rovnoměrně natlačíme do formy vyložené pečícím papírem.
-
Na těsto si zvlášť vyšleháme bílky do tuhého sněhu a zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem nebo sladidlem (použili jsme kombinaci obojího). K žloutkům přisypeme směs mouky, prášku do pečiva a proteinu. Přilijeme asi 45 ml vody a jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme na jablka a dáme zapéct na 180 stupňů, dokud těsto nebude upečené a vrch jemně hnědý. Bude to trvat asi 15 minut. Po upečení koláč převrátíme‑spodní jablková vrstva bude nahoře.
-
Pak si připravíme krém. Spolu se sladidlem uvaříme hustý puding, do kterého po vychladnutí přimícháme polovinu (125 g) tvarohu. Pudingový krém natřeme na úplně vychlazený koláč. Při tomto kroku můžeme skončit, ale vřele doporučujeme ještě jednu vrstvu - šlehačkovou.
-
Vyšleháme tuhou šlehačku a jemně k ní přimícháme zbytek tvarohu. Přidáme sladidlo podle chuti, 20 g by mělo stačit. Šlehačkovou vrstvu natřeme na pudingovou a celé to jemně poprášíme kakaem.
-
Necháme aspoň hodinu vychladnout.
-
Předtím, než kremeš zmizí (a že to bude rychle!), nezapomeňte vaše výtvory zdokumentovat a podělit se s námi pod #aktinrecepty.