Vilgain Jablečný ocet BIO – nefiltrovaný, nepasterizovaný a z českých jablek
Vilgain Jablečný ocet BIO – nefiltrovaný, nepasterizovaný a z českých jablek
Ingredience
Jablečný ocet 100 %.
Obsah kyseliny octové 5 %.
Země původu: Česká republika.
Ostatní nakupují společně
Vilgain Jablečný ocet BIO - skvělý pomocník pro podporu zdraví, hubnutí a trávení
Blahodárný přírodní elixír s pozitivními účinky na lidské zdraví. Hlavní aktivní složkou je kyselina octová, která dle studií může pomoci s regulací krevního cukru a snižovat pocit hladu čímž následně přispívat k redukci tělesné hmotnosti [1] [2]. Efektivní dávka kyseliny octové je obsažena ve zhruba jedné lžíci octa.
Šetrný způsob zpracování zachovává další důležitou aktivní látku - mateční kulturu. Ta se skládá z enzymů a probiotik, které jsou prospěšné nejen pro trávící soustavu ale i celkové zdraví lidského organismu. Ocet pomůže také při průjmech a zánětu močových cest.
Do zálivky i kosmetiky
Nejčastěji se používá při přípravě jídel, do zálivek a salátů. Lze konzumovat i rozmíchaný ve sklenici vody, kterou si můžeš jemně dosladit medem. Samotný by se ale ocet pít neměl. Mimo kuchyni ho můžeš použít i při výrobě domácí kosmetiky. Má totiž pozitivní účinky na pokožku, nehty a vlasy, kterým dodává lesk.
100% raw a z BIO jablek
Vyrábí se z čerstvě lisované jablečné šťávy, která je absolutně čistá a neředěná. Dodávají ji místní ekologičtí zemědělci primárně z oblasti Bílých Karpat. Ta následně kvasí výhradně za pomoci vlastního jablečného vína (cideru) až do podoby jablečného octa. Zpracovává se za nízkých teplot (nepasterizovaný), je nefiltrovaný a bez přidaných kvasinek či bakterií octového kvašení. Díky tomu, si ocet uchovává veškeré důležité látky.
Vilgain Jablečný ocet BIO v bodech:
- vyroben z kvalitních BIO jablek
- obsahuje mateční kulturu pro maximální zdravotní benefity
- nefiltrovaný a nepasterizovaný
- ideální do salátů a k dochucení pokrmů
1) Brighenti F, Castellani G, Benini L, Casiraghi MC, Leopardi E, Crovetti R, Testolin G. Effect of neutralized and native vinegar on blood glucose and acetate responses to a mixed meal in healthy subjects. Eur J Clin Nutr. 1995 Apr;49(4):242‑7. PMID: 7796781.
2) Ho CW, Lazim AM, Fazry S, Zaki UKHH, Lim SJ. Varieties, production, composition and health benefits of vinegars: A review. Food Chem. 2017 Apr 15;221:1621‑1630. doi: 10.1016/j.foodchem.2016.10.128. Epub 2016 Oct 31. PMID: 27979138.
100 g | |
Energetická hodnota | 65 kJ / 16 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Ingredience
Jablečný ocet 100 %.
Obsah kyseliny octové 5 %.
Země původu: Česká republika.
Návod k použití
- Nejlépe v kuchyni do salátů nebo k dochucování pokrmů.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v chladu a suchu.
- Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Sediment a zákal jsou znakem přírodního charakteru nápoje.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.