Jablečný štrúdl z tvarohového těsta s vanilkovým přelivem

Šárka Červinková
Šárka Červinková
60 min.
19 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jablečný štrúdl z tvarohového těsta s vanilkovým přelivem

Jablečný štrúdl neodmyslitelně patří k podzimnímu pečení a nejznámější je ten z listového těsta. My jsme ho však vylepšili a nahradili těstem tvarohovým, které je jednoduché na přípravu, chuťově ještě lepší a samozřejmě výživnější! V kombinaci se šťavnatými jablky provoněnými skořicí a skvělou vanilkovou omáčkou se právě tato verze stane vaší oblíbenou!  

1 porce obsahuje 1 kus štrúdlu

  • 403 kcal
  • 44 g sacharidů
  • 20,8 g tuků
  • 12,2 g bílkovin

Na 8 porcí

Na štrúdl:
Na vanilkovou omáčku:

Postup

  1. Jablečný štrúdl z tvarohového těsta s vanilkovým přelivem

    Nejprve si připravíme těsto. Do mísy prosejeme špaldovou mouku, protein (ten můžeme případně vynechat a nahradit ho moukou), přidáme tvaroh, změklé máslo a vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout alespoň 30 minut v lednici.

  2. Jablka oloupeme, nastrouháme a osladíme erythritolem či jiným sladidlem. Dále přidáme skořici a kousky mandlí ve skořici nebo jiné ořechy dle chuti. Vše promícháme. 

  3. Těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát. 

  4. Z jablek vymačkáme přebytečnou šťávu, rovnoměrně je naneseme na těsto a nakonec je přelijeme ořechovým máslem.

  5. Těsto ze všech stran zahneme směrem do středu. Širší stranu těsta opatrně srolujeme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

  6. Štrúdl potřeme rozmíchaným žloutkem a lehce propícháme vidličkou.

    Jablečný štrúdl z tvarohového těsta s vanilkovým přelivem

  7. Pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut, aby byl štrúdl krásně dozlatova. Po upečení necháme pod utěrkou vychladnout.

  8. Jablečný štrúdl z tvarohového těsta s vanilkovým přelivem

    Pudink společně s proteinem smícháme ve 300 ml mléka. 200 ml mléka necháme zatím povařit. Pudinkovou směs vlijeme k horkému mléku a mícháme, dokud nezhoustne. Pokud by byl pudink příliš hustý, přilijeme více mléka. Nakonec přidáme vanilku a osladíme erythritolem či jiným sladidlem. V případě, že v krému vzniknou hrudky, krém přecedíme, abychom docílili hladké a jemné konzistence.

  9. Štrúdl podáváme s vanilkovou omáčkou. Kdo má rád více sladké, může si dezert pocukrovat. Ideálně erythritolem rozmixovaným na moučkový cukr.

  10. Dobrou chuť.

    Jablečný štrúdl z tvarohového těsta s vanilkovým přelivem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
19 Líbí se mi Uložit recept