Dnes potěšíme milovníky krémových zákusků! Tento je navíc bez pečení a téměř bez práce. Nejprve se lžičkou zaboříte do jemného krému z tvarohu a smetany, pak pokračujete ke šťavnatým a lehce kyselým jablíčkům, až se dostanete ke křupavé vrstvě z granoly. Tak co, už strouháte jablíčka?
1 porce obsahuje
- 206 kcal
- 19,2 g sacharidů
- 11,9 g tuků
- 7,2 g bílkovin
Na 12 porcí
- 150 g ořechového müsli
- 40 g kokosového oleje
- 40 g medu
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- 50 g práškového sladidla
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 3 plátky želatiny
Postup
-
Müsli rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem a medem. Směs natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. -
Jablka podusíme se skořicí. Odstavíme a dáme lehce vychladnout. Plátky želatiny necháme několik minut nabobtnat v horké šťávě z jablek, a potom ji rozmícháme do úplného rozpuštění. Šťávu přimícháme zpět k jablkům. Lehce vychlazenou směs potom rozetřeme na müsli základ.
-
Do smetany přidáme sladidlo a vyšleháme na šlehačku. Zbylou želatinu necháme nabobtnat v menším hrnci s přibližně 2 lžícemi vody, zahřejeme (nevaříme) a za stálého míchání necháme rozpustit. Želatinu ihned rozmícháme se lžíci tvarohu, a nakonec všechno i se zbylým tvarohem přimícháme ke šlehačce. Krém rozetřeme na jablečnou vrstvu a necháme několik hodin (ideálně přes noc) vychladit v ledničce.
-
Hotový dort můžeme ozdobit rozpuštěnou nebo nastrouhanou čokoládou.