Jablečné řezy s drobenkou (vegan)

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
35 min.
38 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jablečné řezy s drobenkou (vegan)

Je tu podzim a jablky jsme obklopeni ze všech stran. Pojďte provonět byt těmito šťavnatými jablečnými řezy, které potěší i vegana.

1 porce obsahuje 1 kus řezu

  • 207 kcal
  • 26 g sacharidů
  • 9 g tuků
  • 9 g bílkovin

Na 10 porcí

Na základ:
Na jablečnou vrstvu:

Postup

  1. Jablečné řezy s drobenkou (vegan)

  2. Jablka oloupej a nakrájej na menší kostky. Z jedné poloviny si připravíme pyré. Polovinu jablek dej do hrnce, podlij troškou vody, přiklop pokličkou a na mírném plameni nech dusit. Občas zamíchej, dokud se ti z jablek nestane kaše.

    Můžeš použít i hotové pyré.

  3. V míse si smícháme ingredience na těsto. Nejprve sypké ingredience a poté postupně přimíchávej javorový sirup s arašídovým máslem. Těsto důkladně spoj a případně přilij trochu vody. Těsto má být ale trochu hustší.

    Do misky vyložené pečícím papírem rozprostři 3/4 těsta (můžeš si pomoct lžící a vodou).

  4. Druhou polovinu jablek v rendlíku trochu podus, aby změkly. Dej do větší mísy, přilij lehce vychladlé jablečné pyré, kukuřičný škrob a špetku skořice. Vše důkladně smíchej.

  5. Jablečnou směs navrstvi na těsto a posyp 1/4 rozdrobeného těsta (do těsta můžeš přisypat ještě trochu mouky). Nakonec posyp nasekanými mandlemi.

    Peč v troubě vyhřáté na 175 °C cca 20 - 25 minut.

  6. Nech vychladnout a podávej.

    Dobrou chuť.Jablečné řezy s drobenkou (vegan)Jablečné řezy s drobenkou (vegan)

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
38 Líbí se mi Uložit recept