Je tu podzim a jablky jsme obklopeni ze všech stran. Pojďte provonět byt těmito šťavnatými jablečnými řezy, které potěší i vegana.
1 porce obsahuje 1 kus řezu
- 207 kcal
- 26 g sacharidů
- 9 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 10 porcí
- 100 g mandlové mouky
- 80 g arašídového másla
- 100 g javorového sirupu
- 65 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 800 g jablek
- 25 g kukuřičného škrobu
- špetka skořice
- 15 g mandlí obalených ve skořici
Postup
-
-
Jablka oloupej a nakrájej na menší kostky. Z jedné poloviny si připravíme pyré. Polovinu jablek dej do hrnce, podlij troškou vody, přiklop pokličkou a na mírném plameni nech dusit. Občas zamíchej, dokud se ti z jablek nestane kaše.
Můžeš použít i hotové pyré.
-
V míse si smícháme ingredience na těsto. Nejprve sypké ingredience a poté postupně přimíchávej javorový sirup s arašídovým máslem. Těsto důkladně spoj a případně přilij trochu vody. Těsto má být ale trochu hustší.
Do misky vyložené pečícím papírem rozprostři 3/4 těsta (můžeš si pomoct lžící a vodou).
-
Druhou polovinu jablek v rendlíku trochu podus, aby změkly. Dej do větší mísy, přilij lehce vychladlé jablečné pyré, kukuřičný škrob a špetku skořice. Vše důkladně smíchej.
-
Jablečnou směs navrstvi na těsto a posyp 1/4 rozdrobeného těsta (do těsta můžeš přisypat ještě trochu mouky). Nakonec posyp nasekanými mandlemi.
Peč v troubě vyhřáté na 175 °C cca 20 - 25 minut.
-
Nech vychladnout a podávej.
Dobrou chuť.