Babiččina klasika ve zdravém kabátě: šťavnaté hraběnčiny řezy

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 5 měsíci
1
60 min. 30 min. přípravy, 30 min. pečení
Babiččina klasika ve zdravém kabátě: šťavnaté hraběnčiny řezy
Pamatujete na ty prázdniny u babičky? Vůně másla, skořice a šťavnatých jablek se linula přes celý dům. Přilákala i mlsné dětské jazýčky, které ujídaly hraběnčiny řezy potají přímo z plechu. Ty časy už jsou dávno pryč. Teď hostíte babičku vy. Co takhle jí to oplatit stejnou písničkou? Naservírujte jí naši zdravější a neméně dobrou verzi legendárních hraběnčiných řezů.

1 porce obsahuje

  • 157 kcal
  • 19 g sacharidů
  • 5 g tuků
  • 9 g bílkovin

Na 12 porcí

Na těsto
Na jablečnou vrstvu
Na sníh

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. V míse utřeme žloutky, ghí a tvaroh.

  3. V jiné míse smícháme mouku, protein, sladidlo a kypřící prášek.

  4. Tekuté ingredience přidáme k suchým a zpracujeme těsto, které následně rozdělíme na 2/3 a 1/3.

  5. 1/3 těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme do mrazáku. Zbylé 2/3 těsta natlačíme do plechu vyloženého pečícím papírem. 

  6. Jablka nastrouháme nahrubo a smícháme se skořicí, rozinkami a ořechy. Hotovou směs rozprostřeme na těsto v plechu. Náš plech měl velikost 32 cm x 25 cm.

  7. Tvaroh ochutíme pomocí stéviových kapek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého opatrně vmícháme připravený tvaroh. Následně tvarohový sníh navrstvíme na jablka.

  8. Vršek koláče postrouháme zbylou 1/3 těsta.

  9. Pečeme asi půl hodiny dozlatova.

  10. Dobrou chuť!

Poděkuj autorovi
13 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu