1 porce obsahuje
- 157 kcal
- 19 g sacharidů
- 5 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 12 porcí
- 4 žloutky
- 50 g ghee
- 250 g tvarohu
- 350 g špaldové mouky
- 50 g vanilkového proteinu
- 30 g xylitolu
- 1 balení kypřicího prášku
- 650 g jablek
- 1 lžíce skořice
- 20 g rozinek
- 20 g pekanových ořechů
- 4 bílky
- 150 g tvarohu
- vanilkové stéviové kapky
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. -
V míse utřeme žloutky, ghí a tvaroh.
-
V jiné míse smícháme mouku, protein, sladidlo a kypřící prášek.
-
Tekuté ingredience přidáme k suchým a zpracujeme těsto, které následně rozdělíme na 2/3 a 1/3.
-
1/3 těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme do mrazáku. Zbylé 2/3 těsta natlačíme do plechu vyloženého pečícím papírem.
-
Jablka nastrouháme nahrubo a smícháme se skořicí, rozinkami a ořechy. Hotovou směs rozprostřeme na těsto v plechu. Náš plech měl velikost 32 cm x 25 cm.
-
Tvaroh ochutíme pomocí stéviových kapek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého opatrně vmícháme připravený tvaroh. Následně tvarohový sníh navrstvíme na jablka.
-
Vršek koláče postrouháme zbylou 1/3 těsta.
-
Pečeme asi půl hodiny dozlatova.
-
Dobrou chuť!