Pečený tvaroh s jablky a křupavou drobenkou

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
50 min.
73 Líbí se mi Komentáře
3
Uložit recept
Pečený tvaroh s jablky a křupavou drobenkou

Dnes pro tebe máme recept na dobrotu, která dokonale dokreslí zimní atmosféru. Pečený tvaroh voní po jablkách se skořicí a hodí se jako vyvážená svačina nebo dezert kdykoliv během dne. Plusem je snadná příprava: vsadíme boty, že všechny suroviny máš určitě doma.

1 porce obsahuje

  • 375 kcal
  • 40 g sacharidů
  • 14 g tuků
  • 21 g bílkovin

Na 2 porce

Na tvarohovou vrstvu
Na jablečnou vrstvu
  • 1 jablko
  • 10 g vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička skořice
Na drobenku
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Připrav si dvě malé zapékací misky, které můžeš lehce vymazat kokosovým olejem.Pečený tvaroh s jablky a křupavou drobenkou

  2. Tvaroh smíchej v misce s kokosovým sirupem a vejcem. Rozděl do misek.

  3. Jablko nakrájej na čtvrtky, zbav jadřinců a nastrouhej na hrubo. Promíchej se skořicí a nasekanými vlašskými ořechy. Navrstvi na tvaroh.

  4. Navrch přijde drobenka: tu vytvoříš z ovesných vloček, rozpuštěného kokosového oleje, arašídového másla a kokosového sirupu. Přidej navrch a peč v troubě cca 30 minut na 180 stupňů. Nech vychladnout, pak jen popadni lžíci a pusť se do jídla :)Pečený tvaroh s jablky a křupavou drobenkou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
73 Líbí se mi Uložit recept