Jablečná bábovka s brusinkami

Tereza Fričová
Tereza Fričová
60 min.
14 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jablečná bábovka s brusinkami

Jablka v kuchyni znamenají podzim! Vyzkoušejte tuhle lahodnou vláčnou bábovku plnou jablek a vanilky, která vám při pečení provoní celý byt a spolehlivě naladí na podzimní notu. Doporučujeme vyzkoušet co nejdříve. Po prvním ochutnání si ji totiž zamilujete natolik, že se z ní stane favorit letošní sezóny! 

1 porce obsahuje 1 kus bábovky

  • 80 kcal
  • 9,5 g sacharidů
  • 2,5 g tuků
  • 4 g bílkovin

Na 20 porcí

Postup

  1. Jablečná bábovka s brusinkami

  2. Jako první si připravte jablka - oloupejte je a nastrouhejte nahrubo. Ve výsledku byste měli mít 300 g nastrouhaných jablek a s těmi pracujte dál. 

  3. K připraveným jablkům přidejte vejce s erythritolem a společně promíchejte. Jablečná bábovka s brusinkami

  4. Ve vedlejší míse promíchejte všechny sypké ingredience - obě mouky, protein, prášek do pečiva, mletou vanilku a špetku soli. 

    Sypkou směs pak postupně přidávejte k jablkům a vymíchejte hladké těsto. Nakonec vmíchejte i sušené brusinky. Jablečná bábovka s brusinkami

  5. Hotové těsto nalijte do předem vymazané a vysypané formy na bábovku a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba na 30 - 40 minut dozlatova. Jablečná bábovka s brusinkami

  6. Upečenou bábovku nechte před vyklopením z formy vychladnout, aby se vám nepotrhala.

    A teď už jen - dobrou chuť! Jablečná bábovka s brusinkamiJablečná bábovka s brusinkamiJablečná bábovka s brusinkami

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
14 Líbí se mi Uložit recept