Jablka v kuchyni znamenají podzim! Vyzkoušejte tuhle lahodnou vláčnou bábovku plnou jablek a vanilky, která vám při pečení provoní celý byt a spolehlivě naladí na podzimní notu. Doporučujeme vyzkoušet co nejdříve. Po prvním ochutnání si ji totiž zamilujete natolik, že se z ní stane favorit letošní sezóny!
1 porce obsahuje 1 kus bábovky
- 80 kcal
- 9,5 g sacharidů
- 2,5 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 20 porcí
- 300 g jablek
- 3 vejce
- 100 g erythritolu
- 130 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g mandlové mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 30 g vanilkového proteinu
- 100 g brusinek
- špetka soli
Postup
-
-
Jako první si připravte jablka - oloupejte je a nastrouhejte nahrubo. Ve výsledku byste měli mít 300 g nastrouhaných jablek a s těmi pracujte dál.
-
K připraveným jablkům přidejte vejce s erythritolem a společně promíchejte.
-
Ve vedlejší míse promíchejte všechny sypké ingredience - obě mouky, protein, prášek do pečiva, mletou vanilku a špetku soli.
Sypkou směs pak postupně přidávejte k jablkům a vymíchejte hladké těsto. Nakonec vmíchejte i sušené brusinky.
-
Hotové těsto nalijte do předem vymazané a vysypané formy na bábovku a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba na 30 - 40 minut dozlatova.
-
Upečenou bábovku nechte před vyklopením z formy vychladnout, aby se vám nepotrhala.
A teď už jen - dobrou chuť!