Pokud hledáte nějaký jednoduchý a bleskový dezert, který bude chutný, nutričně vyvážený a sytý zároveň, právě jste ho našli.
Nadýchané makové těsto jsme doplnili šťavnatým tvarohem a sladkými švestkami. Vznikl tak skvělý koláč, který je vhodný jako dezert k odpolední kávě nebo na rychlou snídani.
1 porce obsahuje
- 205 kcal
- 12,7 g sacharidů
- 13,1 g tuků
- 9,6 g bílkovin
Na 9 porcí
- 3 vejce
- 85 g práškového sladidla
- 65 g mléka
- 45 g kokosového oleje
- 100 g špaldové mouky
- 100 g máku
- 15 g proteinu slaný karamel
- 125 g polotučného tvarohu
- sladidlo podle chuti
- 10 g vanilkového pudingu
- 70 g švestek
- 6 g kypřicího prášku
Postup
-
Vejce si vyšleháme se sladidlem a proteinem do pěny. Pomalu přimícháme mléko a rozpuštěný kokosový olej, dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletý mák. Pak už jen lehce promícháme, aby se vše propojilo. -
Plech (rozměr 20x30 cm) vyložíme pečícím papírem, vylijeme na něj těsto, rovnoměrně rozetřeme a klademe na něj kopky tvarohu smíchaného s cukrem a pudingovým práškem. Nakonec libovolně pokládáme švestky.
-
Pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut. Hotový a vychlazený koláč posypeme práškovým cukrem. Dobrou chuť :)