Ach, ty návraty do dětství! Někdy jsou sladké jako med, jindy zase jako babiččiny šulánky s mákem.
Připravte je z kvalitních, výživných ingrediencí a smlsněte si na nich bez nejmenších výčitek jako my.
1 porce obsahuje
- 352 kcal
- 33 g sacharidů
- 8 g tuků
- 37 g bílkovin
Na 2 porce
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 100 g ovesných vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g erythritolu
- 1 vejce
- 200 g švestek
- 20 g erythritolu
- 1 šťáva z citrónu
- mák
- ghee
Postup
-
Z ingrediencí na šulánky vytvoříme lepivé a hrudkovité těsto.
-
Těsto přesuneme na pomoučený vál a vytvarujeme z něj pravidelné šulánky.
-
Šulánky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Poté je zcedíme, necháme okapat a přesuneme na papírový ubrousek, který z nich vysaje přebytečnou vodu.
-
Na omáčku opečeme švestky na troše ghíčka. Jakmile se rozvoní, podlijeme je trochou vody a necháme lehce rozvařit. Na závěr dochutíme citrónovou šťávou a erythritolem.
-
Šulánky podáváme se švestkovou omáčkou, zasypané mákem a polité ghíčkem.
-
Vyzkoušej a sdílej na Instagramu s označením @aktinrecepty.