Fit verze tradičního strouhaného koláče, který ohromí babičku i bodybuildera

Fit verze tradičního strouhaného koláče, který ohromí babičku i bodybuildera

Michaela Dobiášová Michaela Dobiášová před 8 měsíci

Takový strouhaný koláč vám v dětství pravděpodobně maminka servírovala po nedělním obědě. Jeho příprava jistě vyžadovala spoustu másla, bílé mouky, cukru a lásky. My jsme v nostalgii vytvořili jeden na oko podobný, možná až k nerozeznání stejný. Všechny suroviny, které zrovna nespadají do škatulky healthy lifestyle, jsme ale nahradili za jejich zdravější, hodnotnější verze a tadá! Dezert spojující starou dobrou klasiku i parádní výživové hodnoty je na světě. Teď můžete maminku na oplátku ohromit zase vy. 

1520525523_a_1093.jpg

Na jeden plech o rozměrech 32 cm x 25 cm budeme potřebovat: 

Na korpus: 

Na náplň: 

Postup:

Nejdříve vypracujeme těsto do konzistence, která se podobá klasickému těstu na perníčky. Pokud se těsto moc lepí, zahustíme jej větším množstvím ovesných vloček. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu z nich dáme na hodinu do lednice, druhou do mrazáku. 

Mezitím si připravíme náplň. Pudink uvaříme podle návodu a osladíme ho kapkami Flavdrops. Pudink necháme chvíli vychladnout a poté do něj vmícháme tvaroh. Polovinu těsta, kterou jsme měli v lednici, vmačkáme na dno plechu vyloženého pečicím papírem. Na korpus naneseme náplň a na ni nastrouháme druhou polovinu těsta z mrazáku. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu přibližně 40 minut. 

Dobrou chuť! 

1520526115_a_1093.jpg

Z jednoho plechu jsme udělali 12 porcí. Na jednu vychází: 

  • 8,5 g bílkovin
  • 19 g sacharidů (z toho 5 g cukru)
  • 7 g tuku
1520578155_a_1093.jpg

Ještě než se do toho pustíte, nezpomeňte na fotodokumentaci a hashtag #aktinrecepty.

  •