Fit kakaový strouhaný koláč s tvarohem

Michaela
Michaela Dobiášová
80 min.
62 Líbí se mi Komentáře
3
Uložit recept
Fit kakaový strouhaný koláč s tvarohem

Takový strouhaný koláč vám v dětství pravděpodobně maminka servírovala po nedělním obědě. Jeho příprava jistě vyžadovala spoustu másla, bílé mouky, cukru a lásky. My jsme v nostalgii vytvořili jeden na oko podobný, možná až k nerozeznání stejný. 

Všechny suroviny, které zrovna nespadají do škatulky healthy lifestyle, jsme ale nahradili za jejich zdravější, hodnotnější verze a tadá! Dezert spojující starou dobrou klasiku i parádní výživové hodnoty je na světě. Teď můžete maminku na oplátku ohromit zase vy. 

1 porce obsahuje 1 kus řezu

  • 173 kcal
  • 19 g sacharidů
  • 7 g tuků
  • 8,5 g bílkovin

Na 12 porcí

Na korpus
Na náplň
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nejdříve vypracujeme těsto do konzistence, která se podobá klasickému těstu na perníčky. Pokud se těsto moc lepí, zahustíme jej větším množstvím ovesných vloček. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu z nich dáme na hodinu do lednice, druhou do mrazáku. 

  2. Mezitím si připravíme náplň. Pudink uvaříme podle návodu a osladíme ho kapkami Flavdrops. Pudink necháme chvíli vychladnout a poté do něj vmícháme tvaroh.

  3. Polovinu těsta, kterou jsme měli v lednici, vmačkáme na dno plechu vyloženého pečicím papírem.

  4. Na korpus naneseme náplň a na ni nastrouháme druhou polovinu těsta z mrazáku. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu přibližně 40 minut. Fit kakaový strouhaný koláč s tvarohemFit kakaový strouhaný koláč s tvarohemFit kakaový strouhaný koláč s tvarohem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
62 Líbí se mi Uložit recept