Takový strouhaný koláč vám v dětství pravděpodobně maminka servírovala po nedělním obědě. Jeho příprava jistě vyžadovala spoustu másla, bílé mouky, cukru a lásky. My jsme v nostalgii vytvořili jeden na oko podobný, možná až k nerozeznání stejný.
Všechny suroviny, které zrovna nespadají do škatulky healthy lifestyle, jsme ale nahradili za jejich zdravější, hodnotnější verze a tadá! Dezert spojující starou dobrou klasiku i parádní výživové hodnoty je na světě. Teď můžete maminku na oplátku ohromit zase vy.
1 porce obsahuje
- 173 kcal
- 19 g sacharidů
- 7 g tuků
- 8,5 g bílkovin
Na 12 porcí
- 200 g ovesných vloček
- 30 g čokoládového proteinu
- 2 lžíce kakaa
- 30 g kokosového cukru
- 1 balení kypřicího prášku
- 100 ml mléka
- 50 g kokosového oleje
- 2 vejce
- 300 g tvarohu
- 1 balení vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
- 10 kapek vanilkových Flavour Drops
Postup
-
Nejdříve vypracujeme těsto do konzistence, která se podobá klasickému těstu na perníčky. Pokud se těsto moc lepí, zahustíme jej větším množstvím ovesných vloček. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu z nich dáme na hodinu do lednice, druhou do mrazáku.
-
Mezitím si připravíme náplň. Pudink uvaříme podle návodu a osladíme ho kapkami Flavdrops. Pudink necháme chvíli vychladnout a poté do něj vmícháme tvaroh.
-
Polovinu těsta, kterou jsme měli v lednici, vmačkáme na dno plechu vyloženého pečicím papírem.
-
Na korpus naneseme náplň a na ni nastrouháme druhou polovinu těsta z mrazáku. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu přibližně 40 minut.