Existuje na světě člověk, který by nemiloval tvarohové knedlíky? Nemyslíme si! Tak ještěže existuje milion receptů, jak na ně..
Vyzkoušejte tyhle z ovesné mouky a věřte, že nebudete litovat. A pokud zrovna nemáte ovesnou mouku, nevěšte hlavu. Postačí vám i rozemleté ovesné vločky.
1 porce obsahuje
- 370 kcal
- 40 g sacharidů
- 14 g tuků
- 18 g bílkovin
Na 3 porce
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 120 g ovesné mouky
- čajová lžička Erythritol & Stévie
- 12 švestek
- 150 g zakysané smetany
- Erythritol & Stévie
- skořice
Postup
-
-
Z tvarohu, vajíčka, sladidla a ovesné mouky vymíchejte hladké těsto. Pokud by těsto příliš lepilo, můžete přidat o něco více mouky, ale nepřehánějte to, aby nebyly knedlíky tuhé. Připravené těsto dejte na chvíli do lednice odpočinout. -
Odpočinuté těsto rozdělte na 12 kousků a do každého z nich zabalte švestku. -
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, vložte do ní připravené knedlíky a vařečkou promíchejte, aby se vám nepřilepily ke dnu. -
Knedlíky vařte tak dlouho, dokud nebudou plavat na hladině, následně je z vody vyndejte.
-
Hotové knedlíky podávejte se zakysanou smetanou oslazenou podle chuti sladidlem a posypané skořicí. Dobrou chuť!
-