Byla jednou jedna fitness babička. Ta si ráda brala na mušku tradiční české recepty, které šikovně obměňovala za jejich zdravější verze. Třeba takové tvarohové knedlíky s jahodami. Ty se jí zvlášť povedly. Dovnitř schovala jahody, protože jich zrovna měla plnou zahradu. Avšak neprohloupila by ani s jiným sezónním ovocem a vytvořila tak bílkovinami nabušené klasické jídlo, které zvládneš i ty a kompletně bez babiččiny asistence. Je to totiž fakt easy... Tak se do toho rovnou pusť. 🍓
1 porce obsahuje
- 523 kcal
- 71 g sacharidů
- 8 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 2 porce
- 150 g rýžové krupičky
- 1 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 8 jahod
- stevia drops
- 50 g jahod
- 100 g hrudkovitého tvarohu
- 5 g ghee
- špetka třtinového moučkového cukru
- jahodový prebiotic topping
- nasekané mandle
Postup
-
Začni tím, že si vypracuješ těsto - smíchej krupičku, vejce, měkký nízkotučný tvaroh a případně směs doslaď stevia drops či jiným oblíbeným sladidlem.
-
Z těsta si vytvoř kuličku, tu rozplácni a obal v ní omytou jahodu. Velikost kuličky a následně i knedlíků záleží na velikosti jahody.
-
V hrnci přiveď k varu vodu a do ní vlož knedlíky. Vař je cca 5 minut, dokud ti nevyplavou na hladinu.
-
No a pak už jen vychutnávej posypané tvrdým tvarohem, roztopeným ghee, trochou cukru a nakrájeným ovocem nebo prebio toppingem.
PS: pokud chceš, dozdob knedlíky také plátky mandlí pro křupavý element navrchu.





