Jak během pár minut z tradičního českého jídla udělat pokrm jako z luxusní restaurace a ještě k tomu bez lepku? Jednoduše! Vyzkoušej tyhle vláčné knedlíky z tvarohového těsta, které se ti rozplynou na jazyku. 🤤
1 porce obsahuje
- 389 kcal
- 59 g sacharidů
- 8 g tuků
- 24 g bílkovin
Na 3 porce
- 150 g rýžové krupičky
- 1 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 9 meruněk
- 50 g máku
- 10 g třtinového moučkového cukru
- 200 g meruněk
- 1 lžíce Vilgain medu medovicového
Postup
-
Na těsto smíchej tvaroh v kostce, rýžovou nebo obyčejnou dětskou krupičku a jedno vejce. Můžeš dát na chvíli do lednice, ať se ti s ním lépe pracuje.
-
Následně těsto rozděl na 9 ks a vytvaruj kulaté placičky. Doprostřed dej malou meruňku bez pecky. Těsto důkladně spoj a vytvaruj knedlík.
Vař ve vroucí vodě asi 10 minut.
-
V misce si smíchej mletý mák s třtinovým moučkový cukrem a ještě teplé knedlíky ve směsi obaluj.
-
Knedlíky podávej posazené na rozvaru ze zbylých meruněk, který můžeš osladit lžičkou medu.
Dobrou chuť!