Jahodovo-meruňkový crumble

Eliška Lossmannová
Eliška Lossmannová
60 min.
22 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jahodovo-meruňkový crumble

Jednoduchý dezert plný ovoce, na kterém si pochutná úplně každý? Dokonce i vegan? Ano, prosím! 

Tenhle recept na crumble s jahodami a meruňkami vás pravděpodobně zachrání při každé nečekané návštěvě. Nejen, že je do hodiny hotový, ale hlavně kdejakou tetičku svou chutí totálně odzbrojí. Tak pojďme na to!

1 porce obsahuje 1 kus crumble

  • 178 kcal
  • 17,9 g sacharidů
  • 10,7 g tuků
  • 3,5 g bílkovin

Na 10 porcí

Základ:
Ovocná směs:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Jahodovo-meruňkový crumbleV misce smícháme vločky, mouku, kokosový olej, sirup a mandlové mléko.

  2. 3/4 množství vzniklé hmoty namáčkneme na dno zapékací formy vyložené papírem na pečení.

  3. Zbylou 1/4 smícháme s kokosovým cukrem a necháme na posypání ovoce. 

  4. Ovoce nakrájíme na menší kousky a dáme ho na pánev s trochou vody.

  5. Necháme povařit a poté přilijeme za stálého míchání kukuřičný škrob rozmíchaný s lžící vody.

  6. Nakonec ovoce dochutíme sirupem a citrónovou šťávou.

  7. Směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto v zapékací míse a nakonec ho posypeme zbytkem těsta.

  8. Crumble pečeme na 180 °C asi 40 - 45 minut.

    Tak dobrou chuť!Jahodovo-meruňkový crumbleJahodovo-meruňkový crumbleJahodovo-meruňkový crumble

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
22 Líbí se mi Uložit recept