Jednoduchý dezert plný ovoce, na kterém si pochutná úplně každý? Dokonce i vegan? Ano, prosím!
Tenhle recept na crumble s jahodami a meruňkami vás pravděpodobně zachrání při každé nečekané návštěvě. Nejen, že je do hodiny hotový, ale hlavně kdejakou tetičku svou chutí totálně odzbrojí. Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje 1 kus crumble
- 178 kcal
- 17,9 g sacharidů
- 10,7 g tuků
- 3,5 g bílkovin
Na 10 porcí
- 115 g ovesných vloček
- 70 g mandlové mouky
- 60 g kokosového oleje
- 40 g javorového sirupu
- 5 lžic mandlového mléka
- 5 kapek vanilkového extraktu
- 3 lžíce kokosového cukru
- 200 g meruněk
- 100 g jahod
- 15 g javorového sirupu
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 150 ml vody
Postup
-
V misce smícháme vločky, mouku, kokosový olej, sirup a mandlové mléko. -
3/4 množství vzniklé hmoty namáčkneme na dno zapékací formy vyložené papírem na pečení.
-
Zbylou 1/4 smícháme s kokosovým cukrem a necháme na posypání ovoce.
-
Ovoce nakrájíme na menší kousky a dáme ho na pánev s trochou vody.
-
Necháme povařit a poté přilijeme za stálého míchání kukuřičný škrob rozmíchaný s lžící vody.
-
Nakonec ovoce dochutíme sirupem a citrónovou šťávou.
-
Směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto v zapékací míse a nakonec ho posypeme zbytkem těsta.
-
Crumble pečeme na 180 °C asi 40 - 45 minut.
Tak dobrou chuť!