Jaké je to vaše nejoblíbenější sezónní? Mezi naše letní lásky se bez zdlouhavého přemýšlení řadí šťavnaté nektarinky. A tak jsme jich skoro půl kila pasovali do hlavní role v křupavém crumble.
Ale nenechte se omezovat sezónou! V létě máte nespočet sladkých i kyselých možností, v zimě stejně dobře poslouží jablíčka nebo mražené ovoce. Crumble je prostě celoroční zdravá záležitost.
1 porce obsahuje
- 161 kcal
- 15 g sacharidů
- 9 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 9 porcí
- 450 g nektarinek
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 1 čajová lžička skořice
- 100 g ovesných vloček
- 50 g kokosové mouky
- 50 g mandlové mouky
- 30 g kokosového oleje
- 30 ml javorového sirupu
- 1 čajová lžička skořice
- 20 g pekanových ořechů
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 ºC. -
Nektarinky vypeckujeme, nakrájíme na měsíčky a promícháme se skořicí a škrobem. Takto připravenými nektarinkami poklademe dno zapékací formy.
-
Suroviny na crumble společně smícháme a vytvoříme drobivou směs, kterou nasypeme na nektarinky.
-
Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
-
Abychom z té parády vyždímali maximum, podáváme s jogurtem nebo zmrzlinou.
-
Nezapomeneme nasdílet na Instagram s hashtagem #aktinrecepty a inspirovat ostatní.