Jahodové, meruňkové, borůvkové... Všechny jsou super, ale už jsi někdy zkusil/a Ferrero Rocher knedlíky? Vsadíme se, že ne. A o hodně přicházíš, vláčné těsto totiž dokonale doplňuje rozteklá čokoláda uvnitř i křupavé lískáče, ve kterých jsme knedlíčky obalili. A k tomu ta jahoda navrch? 🤤
Tak pojď trochu zaexperimentovat a ochutnat zase něco nového.
1 porce obsahuje
- 405 kcal
- 29 g sacharidů
- 20 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 3 porce
- 1 vejce
- 125 g nízkotučného tvarohu
- 80 g polohrubé mouky
- 20 g kokosové mouky
- 1 čajová lžička kakaa
- 1 špetka himalájské soli
- máslo
- 1 hrnek lískových ořechů
- 3 jahody
- ghee
Postup
-
V míse smíchej vajíčko, tvaroh, mouku, kakao, špetku soli a vytvoř mírně lepkavé těsto. To nech v lednici uležet alespoň 20 minut, aby více ztuhlo.
-
Během toho si na pánvi opraž hrst lískových ořechů. Poté je zbav slupky a nahrubo rozmixuj.
-
Těsto rozděl na 6 dílů a každý díl naplň kostičkou čokolády. Těsto pak dlaněmi zamotej do kuliček.
-
Knedlíčky vař ve vroucí a osolené vodě asi 5 minut. Namoč je do rozehřátého ghíčka a obal v mletých lískáčích. Dozdob čerstvými jahodami, které se k hořké čokoládě dokonale hodí.
Dobrou chuť!
Mrkej na tu náplň! 🍫