Víte, co je na této bábovce skvělé? Že je kokosová! Nemáte rádi kokos? To vůbec nevadí, protože je vlastně i čokoládová. Teď už jsme se vám jistě trefili do chuti. Nemusíte mít dokonce doma ani vajíčka. My je také neměli :-). Jestli máte chuť na skvělou dobrotu, která je jednoduchá na přípravu, pak je bábovka pro vás jako stvořená.
1 porce obsahuje
- 126 kcal
- 16,9 g sacharidů
- 5,2 g tuků
- 4,8 g bílkovin
Na 20 porcí
- 200 g špaldové mouky
- 110 g celozrnné špaldové mouky
- 10 g kypřicího prášku
- 75 g třtinového cukru
- 40 g práškového sladidla
- 200 g nízkotučného acidofilního mléka
- 40 g oleje
- 190 ml vody
- 30 g kokosu
- 25 g vanilkového proteinu
- 15 g čokoládového proteinu
- 5 g kakaa
- 60 g hořké čokolády
- 1 lžíce mléka
- 15 g kokosových chipsů
Postup
-
Ve větší misce si smícháme prosetou mouku s cukrem, sladidlem a práškem do pečiva. Přidáme i špetku soli. -
V druhé misce si smícháme acidofilní mléko s vodou a olejem. Směs vylijeme do suché směsi. Přidáme kokos a mixérem zašleháme, aby se všechno dobře spojilo. Asi třetinu těsta odebereme. K té přidáme kakao, čokoládový protein a asi lžíci vody navíc. Do zbylé části přimícháme vanilkový protein.
-
Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Nejprve do formy nalijeme bílé těsto a následně to kakaové. Můžeme ho jemně promíchat se spodní vrstvou, aby se vytvořil vzor. Bábovku pečeme pomalu: 55–65 minut. Začínáme na 160 stupních a asi v půlce pečení teplotu zvýšíme na přibližně 175 stupňů.
-
Upečenou bábovku vyklopíme z formy, necháme mírně vychladnout a připravíme si polevu. Rozpustíme 60 g kvalitní hořké čokolády a přimícháme lžíci mléka. Vymícháme do hladké čokoládové polevy, kterou polijeme bábovku. Ozdobíme kokosovými chipsy.
-
Nezapomeňte nám pod #aktinrecepty ukázat, co jste napekli :)