Ok, přiznáváme, u tohoto řezu jsme si trošku ulítli. Ale rozhodně to za to stojí. Uleťte si i vy a bude vás čekat pořádná nálož kokosu a čokolády, která spolu tvoří neskutečné kombo. Doporučujeme se však podělit, protože stejně, jako je buchta skvělá, tak je i energeticky trošku vydatnější.
1 porce obsahuje
- 280 kcal
- 19,8 g sacharidů
- 19,8 g tuků
- 7,7 g bílkovin
Na 15 porcí
- 4 vejce
- 110 g práškového sladidla
- 35 g kakaa
- 75 g špaldové mouky
- 15 g kokosové mouky
- 5 g kypřicího prášku
- 300 ml mléka
- 200 ml vody
- 1 balení vanilkového cukru
- 50 g třtinového cukru
- 50 g práškového sladidla
- 200 g kokosu
- 50 g másla
- 1 balení vanilkového pudingu
- 250 g odtučněného řeckého jogurtu
- 130 g 30% smetany ke šlehání
- 130 g hořké čokolády
Postup
-
Mixérem začneme ve větší misce šlehat bílky. Přisypeme sladidlo a pokračujeme, dokud nám nevznikne hustá, lesklá pěna. Přidáme žloutky a všechno spolu naposledy pomixujeme. Do pěny dále prosejeme obě mouky s práškem do pečiva a kakao. Stěrkou už jen lehce promícháme, aby se všechno spojilo, a vylijeme na menší plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 25 minut.
-
Mezitím si připravíme kokosovou vrstvu. Ve větším hrnci smícháme 200 ml mléka, 200 ml vody, přisypeme vanilkový cukr, třtinový cukr, sladidlo a kokos. Přivedeme k varu a na mírném ohni za občasného míchání povaříme asi 10 minut, dokud kokos nenabobtná a celá hmota nezhoustne. Přidáme máslo a pomícháme. Ve zbylých 100 ml mléka si smícháme puding, který nalijeme ke kokosu, a za stálého míchání povaříme, dokud to celé nezhoustne. Do mírně vychlazené směsi nakonec přimícháme tvaroh.
-
Korpus vytáhneme z formy, odřežeme vrchní "kůrku" a vložíme zpět do formy. Vylijeme na něj kokosovou vrstvu, uhladíme stěrkou a připravíme si ganache. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme. Čokoládu si posekáme na malé kousky a zalijeme je horkou smetanou. Necháme chvíli stát a rozmícháme na hladký krém, který nalijeme na kokosovou vrstvu. Můžeme posypat kokosem a odložit na noc do ledničky.
-
Druhý den odřežeme okraje a bounty řez nakrájíme na 15 kousků. Nezapomeneme ho vyfotit a než do něj zaboříme lžičku, postneme na Instagram pod #aktinrecepty.