Šťavnatý bounty řez s kokosem a čokoládou

Kristína Močková
Kristína Močková před měsícem
3 minuty čtení
Šťavnatý bounty řez s kokosem a čokoládou
7

Ok, přiznáváme, u tohoto řezu jsme si trošku ulítli. Ale rozhodně to za to stojí. Uleťte si i vy a bude vás čekat pořádná nálož kokosu a čokolády, která spolu tvoří neskutečné kombo. Doporučujeme se však podělit, protože stejně, jako je buchta skvělá, tak je i energeticky trošku vydatnější.

Budeme potřebovat: 

1570708480_a_3709.jpg

Těsto:

Kokosová vrstva:

Ganache:

Doba přípravy: 35 minut 
Doba pečení: 25 minut
+chlazení přes noc

1570708582_a_3709.jpg

Postup:

  1. Mixérem začneme ve větší misce šlehat bílky. Přisypeme sladidlo a pokračujeme, dokud nám nevznikne hustá, lesklá pěna. Přidáme žloutky a všechno spolu naposledy pomixujeme. Do pěny dále prosejeme obě mouky s práškem do pečiva a kakao. Stěrkou už jen lehce promícháme, aby se všechno spojilo, a vylijeme na menší plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 25 minut. 
    1570708522_a_3709.jpg
  2. Mezitím si připravíme kokosovou vrstvu. Ve větším hrnci smícháme 200 ml mléka, 200 ml vody, přisypeme vanilkový cukr, třtinový cukr, sladidlo a kokos. Přivedeme k varu a na mírném ohni za občasného míchání povaříme asi 10 minut, dokud kokos nenabobtná a celá hmota nezhoustne. Přidáme máslo a pomícháme. Ve zbylých 100 ml mléka si smícháme puding, který nalijeme ke kokosu, a za stálého míchání povaříme, dokud to celé nezhoustne. Do mírně vychlazené směsi nakonec přimícháme tvaroh.  
    1570708504_a_3709.jpg
  3. Korpus vytáhneme z formy, odřežeme vrchní "kůrku" a vložíme zpět do formy. Vylijeme na něj kokosovou vrstvu, uhladíme stěrkou a připravíme si ganache. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme. Čokoládu si posekáme na malé kousky a zalijeme je horkou smetanou. Necháme chvíli stát a rozmícháme na hladký krém, který nalijeme na kokosovou vrstvu. Můžeme posypat kokosem a odložit na noc do ledničky. 
    1570708541_a_3709.jpg
  4. Druhý den odřežeme okraje a bounty řez nakrájíme na 15 kousků. Nezapomeneme ho vyfotit a než do něj zaboříme lžičku, postneme na Instagram pod #aktinrecepty.  

Jeden kus má přibližně:

  • 85 g
  • 280 kcal
  • 19,8 g tuku
  • 19,8 g sacharidů 
  • 7,7 g bílkovin
  • Další skvělé náměty, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťově vyladěné dobroty najdete pod odkazem na vyladěné recepty z Aktin kuchyně.
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku