Jak lépe otestovat sušený vaječný bílek v praxi, než to prubnout rovnou při pečení?! Vsadili jsme na tradiční bílkové řezy, přidali nějaký ten kokos a naopak ubrali veškerý cukr, kterého v nich bývá požehnaně. A výsledek? No ochutnejte sami!
1 porce obsahuje
- 166 kcal
- 14 g sacharidů
- 10 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 16 porcí
- 30 g sušených vaječných bílků
- 200 ml vody
- 1 špetka soli
- 220 g kokosu
- 180 g polohrubé mouky
- 10 kapek vanilkových Flavour Drops
- 1 balení vanilkového pudingu
- 300 ml mléka
- 5 kapek vanilkových Flavour Drops
- 150 g mražených malin
- 20 g kokosového oleje
- 30 g kokosu
- 20 g mandlových lupínků
- 10 g polohrubé mouky
- kůra z 1/2 citrónu
- 5 kapek vanilkových Flavour Drops
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Můj bílek vyšleháme společně s vodou a špetkou soli do tuhého sněhu. Pokud nemáme sušené vaječné bílky, můžeme použít 10 vaječných bílků. Poté postupně zašleháváme mouku s kokosem, a nakonec ochutíme vanilkovými kapkami.
-
Vzniklé těsto nalijeme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
-
Drobenku připravíme smícháním všech ingrediencí a posypeme jí jedno z těst.
-
Pečeme cca 12 minut, dokud povrch těsta lehce nezezlátne.
-
Mezitím si uvaříme pudink v 300 ml mléka (Pozor, na obalech se uvádí 500 ml mléka, ale my chceme krém o něco hustější). Ochutíme vanilkovými kapkami a krátce před koncem vaření přidáme maliny.
-
Jakmile vše vychladne, opatrně odlepíme korpusy od pečícího papíru. Korpus bez drobenky potřeme krémem a druhým korpusem jej přiklopíme.
-
Necháme ztuhnout v lednici přes noc.
-
Až recept vyzkoušíte, nezapomeňte se podělit o výsledek na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.