Čistíme sklady! Slevy až 50 % – TPW, Bodylab, Biotech, Go Nutrition, Nebbia, ...

Zavřít upozornění

Nechte se unést na obláčku z kokosovo-bílkových řezů

Nechte se unést na obláčku z kokosovo-bílkových řezů

Michaela Dobiášová Michaela Dobiášová před měsícem Aktualizováno 25. 3. 2019

Jak lépe otestovat Můj bílek v praxi, než to prubnout rovnou při pečení?! Vsadili jsme na tradiční bílkové řezy, přidali nějaký ten kokos a naopak ubrali veškerý cukr, kterého v nich bývá požehnaně. A výsledek? No ochutnejte sami! 

Budeme potřebovat: 

Na korpusy: 

Na náplň:

Na drobenku:

  • 20 g roztopeného kokosového oleje 
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 20 g mandlových plátků
  • 10 g polohrubé mouky 
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 5 kapek Zero Drops s příchutí vanilky
1553011808_a_2430.jpg

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Můj bílek vyšleháme společně s vodou a špetkou soli do tuhého sněhu. Poté postupně zašleháváme mouku s kokosem, a nakonec ochutíme vanilkovými kapkami. 
1553011859_a_2430.jpg
  • Vzniklé těsto nalijeme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
  • Drobenku připravíme smícháním všech ingrediencí a posypeme jí jedno z těst.
  • Pečeme cca 12 minut, dokud povrch těsta lehce nezezlátne. 
1553011883_a_2430.jpg
  • Mezitím si uvaříme pudink v 300 ml mléka (Pozor, na obalech se uvádí 500 ml mléka, ale my chceme krém o něco hustější). Ochutíme vanilkovými kapkami a krátce před koncem vaření přidáme maliny. 
1553011897_a_2430.jpg
  • Jakmile vše vychladne, opatrně odlepíme korpusy od pečícího papíru. Korpus bez drobenky potřeme krémem a druhým korpusem jej přiklopíme. 
  • Necháme ztuhnout v lednici přes noc. 

Až recept vyzkoušíte, nezapomeňte se podělit o výsledek na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty. 

Dobrou chuť! 

1553011930_a_2430.jpg

Koláč jsme rozkrájeli na 16 řezů. Na jeden vychází:

  • 166 kcal
  • 14 g sacharidů
  • 10 g tuků 
  • 5 g bílkovin
1553013040_a_2430.jpg