Vilgain Sušené vaječné bílky – 100 % sušená vejce, 81 % bílkovin na 100 g, bez GMO, bez dalších aditiv
Vilgain Sušené vaječné bílky – 100 % sušená vejce, 81 % bílkovin na 100 g, bez GMO, bez dalších aditiv
Vilgain Sušené vaječné bílky – Perfektní zdroj bílkovin do lívanců, smoothies nebo jako poleva
Chceš si ozvláštnit jídlo kvalitními bílkovinami? Nebo si miluješ dělat omeletu, ze dvou celých vajec a dalších dvou bílků? Vilgain Egg Whites ti to umožní hned, a bez rozklepávání vajec či oddělování žloutků od bílků. Vaječná bílkovina je super živočišná bílkovina se všemi esenciálními aminokyselinami bez tuku i cholesterolu.
100% bílek, nic víc
Vejce z belgického podestýlkového chovu se vyklepnou ze skořápky a oddělí se bílky od žloutků. Bílky se pak pasterují – pro zbavení všech potenciálních patogenů a zároveň prodloužení trvanlivosti. Pod vysokým tlakem se pak vstřikují do sušící komory, kde se z nich odpaří voda a vzniká jemný, bílý prášek více než 80 % plnohodnotných bílkovin. Neobsahuje geneticky modifikované suroviny ani jiné složky odvozené z GMO.
Použij je všude tam, kde čerstvá vejce
Naše sušené bílky – podobně jako čerstvé bílky – nemají žádnou vůni. Pyšní se jemnou texturou, dobrou rozpustností, dlouhou trvanlivostí a jednoduchým skladováním.
Můžeš je použít všude tam, kam se jinak hodí čerstvý vaječný bílek. Po vyšlehání s vodou použít jako čerstvý bílek pro přípravu polevy či sněhového těsta. 100 gramů prášku rozmíchaného v 700 ml vody odpovídá přibližně množství bílků z 25 slepičích vajec, což je cca 800 g vaječného bílku. Můžeš si ho ale přidat do kaší i koktejlů jako zdroj kvalitního proteinu pro přípravu koktejlů a kaší.
Perfektní s ním jsou i dortové piškoty a korpusy, rolády, pusinky, pavlova, sušenky, nákypy, pečivo, makronky, polevy.
Vilgain Egg Whites v bodech:
- pasterované, neochucené vaječné bílky
- více než 80 % bílkovin ve 100 g
- nulový obsah tuku, cukru i cholesterolu
- 4 g směsi odpovídají 1 vejci
- bez GMO
- přirozeně bez laktózy
- široké využití
Ingredience
Vaječný bílek ve formě prášku 100 %.
Původ vajec: Belgie.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou zvýrazněny tučně ve složení produktu.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1510 kJ / 361 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 7,8 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 81,1 g |
Sůl | 3,3 g |
Návod k použití
- Vhodné k dalšímu zpracování.
- Smíchejte prášek s vodou v poměru 1:7*.
- Udělejte malé množství kaše.
- Pomalu se přidává voda a nechává se stát.
- Míchejte nebo šlehejte do požadované konzistence - ideálně úlplně do hladka.
- Cukrárny nechávají bílek vždy rozpouštět do druhého dne.
- Vhodné pro přípravu sladkých i slaných pokrmů.
- 4 g směsi odpovídají obsahu bílku v 1 vejci.
*100 g prášku rozmícháno v 700 ml vody odpovídá přibližně množství bílku z 25 slepičích vajec (asi 800 g vaječného bílku).
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 18 °C.
- Vilgain s.r.o. (dříve Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dříve Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Ič 29269555.