Jablečný cheesecake s karamelem

Barbora Millerová
Barbora Millerová
70 min.
23 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jablečný cheesecake s karamelem

Kombinace jablek a karamelu je vždycky sázka na jistotu. Tenhle jablečný cheesecake plný skořice je ideální k horkému čaji nebo kávě, a to je v těchto sychravých dnech to pravé ořechové. Doslova, protože bez pekanových ořechů by tohle slastné duo nebylo kompletní. 

1 porce obsahuje 1 kus koláče

  • 430,2 kcal
  • 26,9 g sacharidů
  • 32,3 g tuků
  • 14,6 g bílkovin

Na 12 porcí

Korpus:
Sýrová vrstva:
  • 500 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 50 g sušených vaječných bílků
  • 1 vejce
  • 50 g třtinového cukru
Jablečná směs:
Servírování:

Postup

  1. Jablečný cheesecake s karamelemTroubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Nejdříve si připravíme korpus. V míse smícháme všechny ingredience. Klidně můžeme propracovat rukou a na chvilku odložíme.

  3. Pustíme se na sýrovou vrstvu, kde taky všechno smícháme a minutku necháme odležet.

  4. Nakonec si připravíme jablíčka, která omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme k nim nakrájené pekanové ořechy, rozinky, skořici a čekankový sirup. Promícháme.

  5. Pak už jen navrstvíme do formy vyložené pečícím papírem.

    Na dno dáme korpus, který hezky udusáme skleničkou nebo rukou.  Nalijeme sýrovou vrstvu a nakonec přidáme jablka, která můžeme trošku zatlačit do sýrové vrstvy.

  6. Pečeme  cca 45 - 50 minut. Po vyndání necháme vychladnout a servírujeme se slaným karamelem.

    Dobrou chuť!Jablečný cheesecake s karamelemJablečný cheesecake s karamelem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
23 Líbí se mi Uložit recept