Kombinace jablek a karamelu je vždycky sázka na jistotu. Tenhle jablečný cheesecake plný skořice je ideální k horkému čaji nebo kávě, a to je v těchto sychravých dnech to pravé ořechové. Doslova, protože bez pekanových ořechů by tohle slastné duo nebylo kompletní.
1 porce obsahuje
- 430,2 kcal
- 26,9 g sacharidů
- 32,3 g tuků
- 14,6 g bílkovin
Na 12 porcí
- 200 g ovesné mouky
- 1 vejce
- 60 g ghee
- 80 g čekankového sirupu
- 500 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 50 g sušených vaječných bílků
- 1 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 3 jablka
- 20 g pekanových ořechů
- 20 g rozinek
- 40 g čekankového sirupu
- skořice
- Vilgain Cheat Spread - slaný karamel
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. -
Nejdříve si připravíme korpus. V míse smícháme všechny ingredience. Klidně můžeme propracovat rukou a na chvilku odložíme.
-
Pustíme se na sýrovou vrstvu, kde taky všechno smícháme a minutku necháme odležet.
-
Nakonec si připravíme jablíčka, která omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme k nim nakrájené pekanové ořechy, rozinky, skořici a čekankový sirup. Promícháme.
-
Pak už jen navrstvíme do formy vyložené pečícím papírem.
Na dno dáme korpus, který hezky udusáme skleničkou nebo rukou. Nalijeme sýrovou vrstvu a nakonec přidáme jablka, která můžeme trošku zatlačit do sýrové vrstvy.
-
Pečeme cca 45 - 50 minut. Po vyndání necháme vychladnout a servírujeme se slaným karamelem.
Dobrou chuť!