Prázdniny a s nimi i léto už sice pomalu končí, s tímto dezertem však oboje můžete mít doma, kdykoliv si jen vzpomenete. Šťavnaté mango a lahodný kokosový pudink spolu tvoří tak sehranou dvojku, že se vám od teď budou v lednici chladit celoročně. Na to vemte jed! ...nebo raději zástěru a pusťte se do toho taky.
1 porce obsahuje 1 sklenička
- 347 kcal
- 40 g sacharidů
- 15 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 4 porce
- 170 g tapiokových perel
- 900 ml vody
- 300 ml kokosového mléka
- 60 g vanilkového proteinu
- 1 mango
- máta
Postup
-
Tapioku důkladně propláchneme. Potom ji vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nezhoustne do pudinkové konzistence (cca 20 minut). Mezi tím pravidelně promícháváme, aby se nepřilepila k hrnci. -
V kokosovém mléce rozmícháme protein. Zhruba po 18 minutách vaření směs přidáme k tapioce a promícháme. Vaříme dál, dokud pudink nezhoustne.
-
V mixéru společně rozmixujeme naporcované mango a mátové lístky.
-
Po vychladnutí pudinku vrstvíme do skleniček.
-
Takovou fotogenickou svačinku rozhodně nemůžeme sníst bez nasdílení na Instagram. Nezapomeňte použít hashtag #aktinrecepty.