Mangový dort

Kristína Močková
Kristína Močková
180 min.
47 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Mangový dort

Milujeme krémové dezerty! A o to víc, když jsou ve fit verzi. Dnes jsme si pro vás připravili jemný pudinkový dortík se svěží chutí manga, přikrytý krémovou tvarohovou vrstvou. Tak co, taky se už nemůžeš dočkat, až do něj zabořit lžičku? 

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 203 kcal
  • 19,1 g sacharidů
  • 10,1 g tuků
  • 9,4 g bílkovin

Na 12 porcí

Na základ:
Na pudinkovou vrstvu:
Na tvarohovou vrstvu:

Postup

  1. Rozmixujeme suché suroviny na základ. Přidáme rozpuštěný kokosový olej, sirup a vodu (případně použijeme šťávu ze zavařeného manga z kompotu). Lepkavou směs natlačíme do formy (průměr 27 cm) vyložené pečícím papírem.Mangový dort

  2. Směs dáme na 10 minut zapéct na 170 stupňů. Mezitím si uvaříme hustý pudink. Zavařené mango (dvě 400 g balení mangového kompotu) slijeme, rozmixujeme a pyré přimícháme k pudinku. Ten nalijeme na upečený základ a dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny. Mangový dort

  3. Když máme koláč ztuhlý, připravíme si tvarohovou vrstvu. Osobně ráda připravuji krém z nízkotučného tvarohu a šlehačky, je to takový fajn kompromis, co se chuti i maker týče. Tvaroh dochutíme sladidlem a přimícháme k němu vyšlehanou šlehačku s třetinou balení želatinového ztužovače v prášku. Krém natřeme na dort, ozdobíme jahodami a můžeme podávat. Mangový dort

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
47 Líbí se mi Uložit recept