Milujeme krémové dezerty! A o to víc, když jsou ve fit verzi. Dnes jsme si pro vás připravili jemný pudinkový dortík se svěží chutí manga, přikrytý krémovou tvarohovou vrstvou. Tak co, taky se už nemůžeš dočkat, až do něj zabořit lžičku?
1 porce obsahuje
- 203 kcal
- 19,1 g sacharidů
- 10,1 g tuků
- 9,4 g bílkovin
Na 12 porcí
- 180 g granoly
- 15 g práškového arašídového másla
- 15 g čekankového sirupu
- 15 g kokosového oleje
- 30 g vody
- 400 ml mléka
- 40 g práškového sladidla
- 2 vanilkové pudingy
- 800 g mangového kompotu
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 40 g práškového sladidla
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
Postup
-
Rozmixujeme suché suroviny na základ. Přidáme rozpuštěný kokosový olej, sirup a vodu (případně použijeme šťávu ze zavařeného manga z kompotu). Lepkavou směs natlačíme do formy (průměr 27 cm) vyložené pečícím papírem.
-
Směs dáme na 10 minut zapéct na 170 stupňů. Mezitím si uvaříme hustý pudink. Zavařené mango (dvě 400 g balení mangového kompotu) slijeme, rozmixujeme a pyré přimícháme k pudinku. Ten nalijeme na upečený základ a dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.
-
Když máme koláč ztuhlý, připravíme si tvarohovou vrstvu. Osobně ráda připravuji krém z nízkotučného tvarohu a šlehačky, je to takový fajn kompromis, co se chuti i maker týče. Tvaroh dochutíme sladidlem a přimícháme k němu vyšlehanou šlehačku s třetinou balení želatinového ztužovače v prášku. Krém natřeme na dort, ozdobíme jahodami a můžeme podávat.