Milujeme krémové dezerty! A o to radši je máme, když jsou ve fit verzi, a tak nám nevezmou moc kalorií z našeho denního kalorického příjmu. Dnes jsme si pro vás připravili pudinkový dortík se svěží chutí manga, přikrytý krémovou tvarohovou vrstvou. Do dokonalosti chybí už jen čerstvé jahody. Tak co, už do něj chcete zabořit lžičku?
1 kousek obsahuje
- 203 kcal
- 19,1 g sacharidů
- 10,1 g tuků
- 9,4 g bílkovin
Na 12 porcí
- 180 g granoly
- 15 g práškového arašídového másla
- 15 g zero topingu
- 15 g kokosového oleje
- 30 g vody
- 400 ml mléka
- 40 g práškového sladidla
- 2 vanilkové pudingy
- 2 balení mangového kompotu
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 40 g práškového sladidla
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
Postup
-
Rozmixujeme si suché suroviny na základ, přidáme rozpuštěný kokosový olej, zero toping a vodu (případně můžeme použít šťávu ze zavařeného manga). Lepkavou směs natlačíme do formy (průměr 27 cm) vyložené pečícím papírem.
-
Směs dáme na 10 minut zapéct na 170 stupňů. Mezitím si uvaříme hustý pudink. Zavařené mango slijeme, rozmixujeme a pyré přimícháme k pudinku. Ten nalijeme na upečený základ a dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.
-
Když máme koláč ztuhlý, připravíme si tvarohovou vrstvu. Osobně ráda připravuji krém z nízkotučného tvarohu a šlehačky, je to takový fajn kompromis, co se chuti i maker týče. Tvaroh dochutíme sladidlem a přimícháme k němu vyšlehanou šlehačku s třetinou balení želatinového ztužovače v prášku. Krém natřeme na dort, ozdobíme jahodami a můžeme podávat.