Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

Tereza Fričová
Tereza Fričová
90 min.
26 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

Jak lépe odstartovat jahodovou sezónu než tímto legendárním francouzským dezertem plným čerstvých jahod a vanilky? V našem fitness kabátku se dočkal značného odlehčení a pěkné dávky bílkovin, takže o svou letní formu se nemusí bát ani ten nejnáročnější mlsoun! ☺️

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 132 kcal
  • 12,5 g sacharidů
  • 4,5 g tuků
  • 10 g bílkovin

Na 12 porcí

Korpus
Krém
Dokončení

Postup

  1. Jako první si upečte korpus. V misce vyšlehejte obě vejce s erythritolem, pak k nim přidejte kefírové mléko s rozpuštěným a zchladlým ghee a směs vymíchejte dohladka. 

    Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

  2. Ve vedlejší míse si smíchejte všechny sypké suroviny - mouku, protein, mletou vanilku a kypřící prášek. Tuto sypkou směs pak přidejte k tekuté a společně vymíchejte hladké těsto. 

  3. Takto připravené těsto nalijte do dortové formy s pečícím papírem o průměru 23 cm a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca na 20 minut dozlatova.Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

  4. Upečený korpus nechte po vyndání z trouby zcela zchladnout a následně ho seřízněte tak, aby byl na povrchu zarovnaný. Pak ho opět uložte do dortové formy a její stěny vyložte pečícím papírem. 

  5. Z jahod na dokončení dezertu odřízněte stopky a rozpulte je. Tyto rozpůlené jahody pak skládejte vedle sebe do dortové formy na korpus tak, aby byly poskládané po jejím obvodu řeznou stranou směrem k pečícímu papíru. Doprostřed korpusu pak rozvrstvěte jahodovou marmeládu. Jahodový dort Fraisier plný bílkovin 

  6. Teď přijde na řadu krém. Jako první si uvařte pudink. V menším hrnci smíchejte mléko s vodou a v něm rozmíchejte proteinový a pudinkový prášek. Tuto směs pomalu zahřívejte na plotně, dokud nezhoustne do pudinkové kaše. 

  7. Mezitím si nechte ve vedlejším rendlíku nabobtnat želatinu, tu pak nechte rozpustit a vmíchejte do ještě horkého pudinku. Ihned pak ještě rychle v horkém pudinku rozmíchejte i tvaroh, přidejte vanilku a případně přislaďte erythritolem. 

  8. Nakonec do krému opatrně vmíchejte i pokrájené jahody na kostičky a takto hotový krém nalijte na předem připravený korpus s džemem a jahodami. 

  9. Hotový dort dejte do lednice a nechte ho zatuhnout alespoň během 6 hodin, nejlépe však přes noc. 

  10. A pak už můžete tohoto fešáka po náročné práci a dlouhém čekání konečně nakrojit a užít si to zasloužené blaho na jazyku! Dobrou chuť. :) Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

    Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
26 Líbí se mi Uložit recept