Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

90 min.
78 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

Jak lépe odstartovat jahodovou sezónu než tímto legendárním francouzským dezertem plným čerstvých jahod a vanilky? V našem fitness kabátku se dočkal značného odlehčení a pěkné dávky bílkovin, takže o svou letní formu se nemusí bát ani ten nejnáročnější mlsoun! 

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 132 kcal
  • 12,5 g sacharidů
  • 4,5 g tuků
  • 10 g bílkovin

Na 12 porcí

Korpus:
Krém:
Zdobení:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Jahodový dort Fraisier plný bílkovinJako první si upečte korpus. V misce vyšlehejte obě vejce s erythritolem, pak k nim přidejte kefírové mléko s rozpuštěným a zchladlým ghee a směs vymíchejte dohladka. 

  2. Ve vedlejší míse si smíchejte všechny sypké suroviny - mouku, protein, mletou vanilku a kypřící prášek. Tuto sypkou směs pak přidejte k tekuté a společně vymíchejte hladké těsto.

  3. Takto připravené těsto nalijte do dortové formy s pečícím papírem o průměru 23 cm a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20 minut dozlatova.Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

  4. Upečený korpus nechte po vyndání z trouby zcela zchladnout a následně ho seřízněte tak, aby byl na povrchu zarovnaný. Pak ho opět uložte do dortové formy a její stěny vyložte pečícím papírem.

  5. Z jahod na dokončení dezertu odřízněte stopky a rozpulte je. Tyto rozpůlené jahody pak skládejte vedle sebe do dortové formy na korpus tak, aby byly poskládané po jejím obvodu řeznou stranou směrem k pečícímu papíru. Doprostřed korpusu pak rozvrstvěte jahodovou marmeládu. Jahodový dort Fraisier plný bílkovin

  6. Teď přijde na řadu krém. Jako první si uvařte puding. V menším hrnci smíchejte mléko s vodou a v něm rozmíchejte proteinový a pudingový prášek. Tuto směs pomalu zahřívejte na plotně, dokud nezhoustne do pudingové kaše.

  7. Mezitím si nechte ve vedlejším rendlíku nabobtnat želatinu, tu pak nechte rozpustit a vmíchejte do ještě horkého pudingu. Ihned pak ještě rychle v horkém pudingu rozmíchejte i tvaroh, přidejte vanilku a případně přislaďte erythritolem.

  8. Nakonec do krému opatrně vmíchejte i pokrájené jahody na kostičky a takto hotový krém nalijte na předem připravený korpus s džemem a jahodami.

  9. Hotový dort dejte do lednice a nechte ho zatuhnout alespoň 6 hodin, nejlépe však přes noc.

  10. A pak už můžete tohoto fešáka po náročné práci a dlouhém čekání konečně nakrojit a užít si to zasloužené blaho na jazyku! Dobrou chuť. :)Jahodový dort Fraisier plný bílkovinJahodový dort Fraisier plný bílkovin

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
78 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________