Plán zněl jasně - přivést na svět co nejautentičtější verzi Kinder Maxi King a použít k tomu maximum zdravých a kvalitních ingrediencí. Jak se nám to povedlo? Snově! Přesvědčte se o tom na vlastní chutě.
1 porce obsahuje
- 345 kcal
- 31 g sacharidů
- 15 g tuků
- 21,5 g bílkovin
Na 8 porcí
- 240 g fazolí z konzervy
- 3 vejce
- 100 g banánu
- 50 g tvarohu
- 20 g xylitolu
- 30 g čokoládového proteinu
- 30 g kakaa
- 500 g tvarohu
- 200 g ricotty
- 50 g ztužovače šlehačky
- 100 ml vody
- vanilkové Flavour Drops
- 120 g datlí
- 20 ml javorového sirupu
- 70 g hořké čokolády
- 5 g kokosového oleje
- 70 g lískových ořechů
Postup
-
Uvařené (nebo pořádně propláchnuté z plechovky) fazole rozmixujeme společně se zbylými ingrediencemi na korpus. Těsto tekutější konzistence přelejeme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu přibližně 20 minut. Poté korpus necháme vychladnout. -
Mezi tím si připravíme náplň smícháním všech potřebných surovin kromě želatinového ztužovače. Hotový krém rozdělíme na dvě poloviny stejně jako želatinový ztužovač.
-
Polovinu želatinového ztužovače rozmícháme s 50 ml vody a vmícháme do první poloviny krému, kterou potom rozetřeme na vychladlý korpus. Dáme do lednice.
-
Na přípravu karamelu budeme potřebovat datle spařené horkou vodou. Datle slijeme a rozmixujeme s javorovým sirupem. Po lžičkách přidáváme vodu, abychom docílili karamelové konzistence.
-
Hotový karamel opatrně naneseme na krém a vrátíme zpět do lednice.
-
Druhou polovinu želatinového ztužovače opět smícháme s 50 ml vody a vmícháme do druhé poloviny krému. Tu potom naneseme na karamelovou vrstvu a dort dáme zpět do lednice.
-
Čokoládu společně s kokosovým olejem roztopíme v mikrovlnce a rozmícháme do hladké konzistence. Čokoládovou polevu naneseme na dort jako poslední vrstvy. Než čokoláda ztuhne, posypeme ji posekanými lískovými ořechy.
-
Hotový dort necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny, v ideálním případě přes noc.
-
Než se do té parády pustíte, vše zdokumentujte a nasdílejte na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.