Není to náhoda, že cuketa a jahody na zahrádkách sdílí stejnou sezónu. Dejte je dohromady s pomocí našeho receptu a uvidíte hned, jak jim to spolu sekne.
A co víc? Významnou část receptu tvoří cuketa, která dodá dortu vláčnost. Navíc je to díky ní vlastně takový salát :)
1 porce obsahuje
- 232 kcal
- 32 g sacharidů
- 4 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 8 porcí
- 3 vejce
- 60 g xylitolu
- 250 g cukety
- 180 g rýžové mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 15 g kakaa
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 300 ml mléka
- 1 balení vanilkového pudingu
- 500 g tvarohu
- vanilkové Flavour Drops
- 250 g jahod
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 °C. -
Cuketu nastrouháme na jemno a vymačkáme z ní vodu.
-
Vejce vyšleháme spolu se sladidlem do pěnové konzistence. Potom postupně zašleháme i připravenou cuketu.
-
V jiné nádobě smícháme suché ingredience – mouku, proteinový prášek, kakao a prášek do pečiva.
-
Suchou směs postupně vmícháme do té cuketové a vytvoříme řídké těsto. To přelijeme do formy vymazané pečícím papírem a pečeme zhruba 30 minut.
-
Mezitím připravíme krém. Ve 300 ml mléka uvaříme pudink podle návodu.
-
Až pudink lehce vychladne, vmícháme do něj tvaroh a osladíme pomocí Flavour Drops.
-
Do hotového krému přimícháme na plátky nakrájené jahody.
-
Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny a promažeme krémem. Přiklopíme a zbylý krém namažeme navrch. Ozdobíme podle vlastního gusta a dáme ztuhnout do lednice – ideálně přes noc.
-
Než se do dortu pustíme, nasdílíme ho na Instagram s hashtagem #aktinrecepty