"Ten krtek je na plech," ozvalo se z kuchyně.
Situace ale nebyla ani z daleka tak dramatická. Naopak. V lednici se chladil lehký a lahodný dezert, který si okamžitě zamilovali všichni u stolu – od dietářů až po cukromily.
1 porce obsahuje
- 129 kcal
- 10 g sacharidů
- 5 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 12 porcí
- 1 balení čokoládového pudingu
- 30 g Grass Fed Whey Proteinu
- 20 g kakaa
- 1 balení kypřicího prášku
- 4 vejce
- xylitol
- 500 g jahod
- 250 ml mléka
- 1 balení vanilkového pudingu
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 250 g ricotty
- xylitol
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
-
Ve větší míse nejdřív smícháme suché ingredience – pudinkový prášek, protein, kakao a kypřicí prášek. K sypké směsi potom přidáme vejce, dochutíme xylitolem a zpracujeme tekuté těsto.
-
Těsto přelijeme do plechu o rozměrech 16 x 22 cm vyloženého pečicím papírem a pečeme zhruba 20 minut.
-
Mezitím připravíme náplň. Vanilkový pudink uvaříme ve 250 ml mléka - tedy v polovičním množství, než je psáno na obale, aby byl pořádně hustý.
Zvlášť smícháme tvaroh, ricottu a ochutíme xylitolem nebo jiným sladidlem dle chuti. Tuto směs přidáme k lehce vychladlému pudinku a vytvoříme hustý krém.
-
Vychladlý korpus přeřízneme podélně na dvě poloviny. Spodní polovinu vrátíme zpět do plechu. Druhou natrháme na drobné kousky, které si odložíme bokem.
-
A jde se vrstvit! Na spodní korpus rozetřeme 1/2 krému. Následují jahody, které na krém naskládáme ve dvou vrstvách. Na jahody rozetřeme zbylý krém a ten nakonec posypeme natrhaným těstem. A teď šup s tím přes noc do lednice!
-
Nezapomeňte se o svého krtka na plechu podělit na Instagramu. Označte nás ve stories se zmínkou @aktinrecepty.
Tak dobrou chuť!