Pokud už tě omrzely instantní kaše, doporučujeme vyzkoušet tuto jemnou mléčnou rýžovou vrstvenou s jahodovým džemem s kousky jahod. Ať už k snídani nebo jako lehký dezert, který tě zasytí a ještě si pořádně pochutnáš.
1 porce obsahuje
- 251,5 kcal
- 40,6 g sacharidů
- 2,4 g tuků
- 11,9 g bílkovin
Na 4 porce
- 150 g kulatozrnné rýže
- 1 lžíce erythritolu
- 1 špetka soli
- 150 ml mléka
- voda
- jahodový džem
- 250 ml mléka
- 1,5 čajové lžičky mleté vanilky
- 30 g vanilkového proteinu
- 2 lžíce erythritolu
- 10 plátků lyofilizovaných jahod
Postup
-
-
Jako první si uvaříme mléčnou kulatozrnnou rýži, kterou dáme do hrnce a zalijeme vodou asi 1 cm nad rýži. Přidáme špetku soli, lžíci erythrirolu a necháme dusit na nejnižším stupni doměkka.
-
Následně do rýže vlijeme mléko a promixujeme ponorným mixerem do hladka. Nakonec přidáme mletou vanilku, erythritol dle chuti a pořádně mixujeme.
-
Dále už jen vrstvíme do sklenic. Začneme kaší - přibližně 4 lžíce, na to džem, kaši a pořád dokola až nám nic nezbyde. Nakonec už jen ozdobíme lyo jahodami.
-
Dobrou chuť.