Rýžová kaše s jahodovým džemem

Romana Henželova
Romana Henželova
30 min.
27 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Rýžová kaše s jahodovým džemem

Pokud už tě omrzely instantní kaše, doporučujeme vyzkoušet tuto jemnou mléčnou rýžovou vrstvenou s jahodovým džemem s kousky jahod. Ať už k snídani nebo jako lehký dezert, který tě zasytí a ještě si pořádně pochutnáš.

1 porce obsahuje

  • 251,5 kcal
  • 40,6 g sacharidů
  • 2,4 g tuků
  • 11,9 g bílkovin

Na 4 porce

Příprava rýže
  • 150 g kulatozrnné rýže
  • 1 lžíce erythritolu
  • 1 špetka soli
  • 150 ml mléka
  • voda
K dokončení
Na ozdobení

Postup

  1. Rýžová kaše s jahodovým džemem

  2. Jako první si uvaříme mléčnou kulatozrnnou rýži, kterou dáme do hrnce a zalijeme vodou asi 1 cm nad rýži. Přidáme špetku soli, lžíci erythrirolu a necháme dusit na nejnižším stupni doměkka.

  3. Následně do rýže vlijeme mléko a promixujeme ponorným mixerem do hladka. Nakonec přidáme mletou vanilku, erythritol dle chuti a pořádně mixujeme.

  4. Dále už jen vrstvíme do sklenic. Začneme kaší - přibližně 4 lžíce, na to džem, kaši a pořád dokola až nám nic nezbyde. Nakonec už jen ozdobíme lyo jahodami. Rýžová kaše s jahodovým džemem

  5. Dobrou chuť. Rýžová kaše s jahodovým džememRýžová kaše s jahodovým džemem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
27 Líbí se mi Uložit recept