Cuketová sezóna je v plném proudu my vám s ní přinášíme další recept, ve kterém letošní úrodu zužitkovat! A jestli se tahle lahodná ovesná kaše ve slaném kabátku objeví na vašem stole jako snídaně, oběd či večeře, necháme už čistě na vás. Rozhodně ale doporučujeme, aby se tam objevila. Stojí to totiž za to!
1 porce obsahuje 1 miska kaše
- 420 kcal
- 35 g sacharidů
- 15 g tuků
- 31 g bílkovin
Na 2 porce
- 100 g ovesných vloček
- 300 g cukety
- 20 g lahůdkového droždí
- 2 lžíce amino omáčky
- 120 g uzeného tofu
- 2 vejce
- himalájská sůl
- pepř
- granulovaný česnek
Postup
-
Jako první si nastrouhejte cuketu a uzené tofu na hrubém struhadle. Ovesné vločky vsypte na pánev a chvíli je nasucho opražte, dokud se nerozvoní. Následně je zalijte vodou a povařte cca 5 minut do zhoustnutí. Množství vody přidávejte podle konzistence.
-
Poté do kaše přidejte nastrouhanou cuketu i tofu a opět společně za stálého míchání povařte asi 5 minut, aby cuketa lehce změkla, ale úplně se nerozvařila.
-
Kaši stáhněte z plotny a začněte dochucovat - vmíchejte lahůdkové droždí, amino omáčku a podle chuti dosolte, dopepřete a přidejte sušený česnek.
-
Hotovou kaši podávejte s uvařeným nebo pošírovaným vejcem, dobrou chuť!
-