Slaná ovesná kaše s cuketou

Tereza Fričová
Tereza Fričová
20 min.
7 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Slaná ovesná kaše s cuketou

Cuketová sezóna je v plném proudu my vám s ní přinášíme další recept, ve kterém letošní úrodu zužitkovat! A jestli se tahle lahodná ovesná kaše ve slaném kabátku objeví na vašem stole jako snídaně, oběd či večeře, necháme už čistě na vás. Rozhodně ale doporučujeme, aby se tam objevila. Stojí to totiž za to! 

1 porce obsahuje 1 miska kaše

  • 420 kcal
  • 35 g sacharidů
  • 15 g tuků
  • 31 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Jako první si nastrouhejte cuketu a uzené tofu na hrubém struhadle. Ovesné vločky vsypte na pánev a chvíli je nasucho opražte, dokud se nerozvoní. Následně je zalijte vodou a povařte cca 5 minut do zhoustnutí. Množství vody přidávejte podle konzistence. 

    Slaná ovesná kaše s cuketou

  2. Poté do kaše přidejte nastrouhanou cuketu i tofu a opět společně za stálého míchání povařte asi 5 minut, aby cuketa lehce změkla, ale úplně se nerozvařila. 

  3. Kaši stáhněte z plotny a začněte dochucovat - vmíchejte lahůdkové droždí, amino omáčku a podle chuti dosolte, dopepřete a přidejte sušený česnek. 

  4. Hotovou kaši podávejte s uvařeným nebo pošírovaným vejcem, dobrou chuť! 

  5. Slaná ovesná kaše s cuketou

    Slaná ovesná kaše s cuketou

    Slaná ovesná kaše s cuketou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
7 Líbí se mi Uložit recept