Cuketový chlebíček se slanokaramelovým krémem a rybízem

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová před měsícem
60 min.
Uložit recept
Cuketový chlebíček se slanokaramelovým krémem a rybízem

Využij aktuální sezóny cuket a upeč si tenhle úžasně dobrý čokoládový chlebíček. Cuketa těstu dodá vláčnost, takže všechny předsudky o zelenině ve sladkém pečení stranou. Jemný slanokaramelový krém a kyselkavý rybíz pak recept posunou o level výš.

1 porce obsahuje

  • 183 kcal
  • 21 g sacharidů
  • 8,3 g tuků
  • 7 g bílkovin

Na 12 porcí

Na chlebíček
Na krém

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů, formu na chlebíček důkladně vymažte a vysypejte hrubou moukou.

  2. Nejprve si nahrubo nastrouhejte cuketu, lehce posolte a nechte ji "vypotit", pustí vodu. Důkladně ji vyždímejte - já na to používám čistou utěrku.

  3. Smíchejte všechny suché suroviny, k nim přidejte olej, cuketu a vodu. Zpracujte v těsto a přelijte do formy na chlebíček. Pečte cca 40 minut.

  4. Mezitím si připravte krém: čokoládu rozpusťte a se zbytkem surovin vymíchejte do hladka. Dejte chladit do lednice, aby lehce ztuhl.Natřete jej na vychladlý chlebíček a ozdobte rybízem.Než se do dezertu pustíte, nechte pár hodin v lednici.Cuketový chlebíček se slanokaramelovým krémem a rybízem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
9 Líbí se mi Uložit recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________