Využij aktuální sezóny cuket a upeč si tenhle úžasně dobrý čokoládový chlebíček. Cuketa těstu dodá vláčnost, takže všechny předsudky o zelenině ve sladkém pečení stranou. Jemný slanokaramelový krém a kyselkavý rybíz pak recept posunou o level výš.
1 porce obsahuje
- 183 kcal
- 21 g sacharidů
- 8,3 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 12 porcí
- 250 g cukety
- 170 g špaldové mouky
- 50 g ovesných vloček
- 30 g čokoládového proteinu
- 20 g kakaa
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 60 g třtinového cukru
- 70 ml řepkového oleje
- 220 ml vody
- 150 g nízkotučného tvarohu
- 30 g krémového sýru
- 30 g arašídového másla
- 20 g medu
- 30 g Vilgain bílé čokolády
Postup
-
Troubu předehřejte na 180 stupňů, formu na chlebíček důkladně vymažte a vysypejte hrubou moukou.
-
Nejprve si nahrubo nastrouhejte cuketu, lehce posolte a nechte ji "vypotit", pustí vodu. Důkladně ji vyždímejte - já na to používám čistou utěrku.
-
Smíchejte všechny suché suroviny, k nim přidejte olej, cuketu a vodu. Zpracujte v těsto a přelijte do formy na chlebíček. Pečte cca 40 minut.
-
Mezitím si připravte krém: čokoládu rozpusťte a se zbytkem surovin vymíchejte do hladka. Dejte chladit do lednice, aby lehce ztuhl. Natřete jej na vychladlý chlebíček a ozdobte rybízem.Než se do dezertu pustíte, nechte pár hodin v lednici.