Cuketa je pěkně vypečená čarodějka. Každému dezertu dodá šťávu a ubere celou řádku kalorií.
My jsme ji pro tentokrát pasovali do hlavní role v čokoládovém chlebíčku, kde vám spolu s tvarohovou náplní zprostředkují nebesky vláčný a šťavnatý zážitek. A ke všemu za minimum kalorií.
1 porce obsahuje
- 112 kcal
- 9 g sacharidů
- 4 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 16 porcí
- 300 g cukety
- 100 g banánu
- 50 g jablečného pyré
- 2 vejce
- 100 g tvarohu
- 20 g kokosového oleje
- 150 g ovesné mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 20 g kakaa
- 1/2 g kypřicího prášku
- 450 g tvarohu
- 1 vejce
- 30 g vanilkového proteinu
Postup
-
Cuketu nastrouháme na jemno a necháme "vypotit". Zbytek vody z ní vyždímáme a slijeme.
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
V míse dohladka rozmixujeme banán, jablečné pyré (nebo celá jablka bez slupek), vejce, tvaroh a roztopený kokosový olej.
-
V jiné nádobě smícháme suché suroviny – ovesnou mouku, protein, kakao a kypřící prášek.
-
Pyré přelijeme k suchým ingrediencím, přidáme cuketu a vytvoříme těsto.
-
Poté se vrhneme na náplň, kterou připravíme pouhým smícháním potřebných surovin.
-
A jdeme vrstvit! Na dno chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem nalijeme 1/2 těsta a rovnoměrně ji rozprostřeme. Potom přijde na řadu náplň, a nakonec zbylá polovina těsta.
-
Chlebíček pečeme zhruba hodinu. Pro kontrolu můžeme použít starý dobrý test se špejlí.
-
Hotové dílo nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.