Kombinaci sladkých jahod a kyselé rebarbory si zamilujete! Ale pozor, sezóna rebarbory není moc dlouhá, tak s pečením koláče moc neotálejte.
1 porce obsahuje 1 kus koláče
- 215 kcal
- 21 g sacharidů
- 10 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 8 porcí
- 125 g ovesných vloček
- 50 g mandlí
- 1 vejce
- 200 ml kefíru
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- jahoda
- rebarbora
- 40 g ovesných vloček
- 50 g mandlí
- 1,5 lžíce ghee
- 3 čajové lžičky třtinového cukru
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. -
Ovesné vločky a mandle rozemeleme na mouku, smícháme a přidáme prášek do pečiva. Pak přimícháme vejce, javorový sirup a nakonec přilijeme kefír.
-
Formu vymažeme gheečkem a vysypeme moukou z ovesných vloček. Těsto rozprostřeme do formy a přidáme nakrájené jahody s rebarboru.
-
Drobenku si připravíme z rozemletých ovesných vloček, mandlí, ghee a třtinového cukru. Drobenku nasypeme na ovoce a pečeme přibližně 25 minut.
-
Dobrou chuť.