Je libo nízkokalorický dezert, co se peče jen 10 minut a ohromí všechny u stolu?
Tady je. Dobrou chuť!
1 porce obsahuje
- 74 kcal
- 4 g sacharidů
- 3 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 15 porcí
- 4 vejce
- 30 g špaldové mouky
- 15 g Sladiče
- 15 g kakaa
- 15 g čokoládového proteinu
- Vilgain extra jam - jahoda
- 200 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- 15 g Sladiče
- 200 g lyofilizovaných jahod
Postup
-
Troubu předehřejeme na 160 °C.
-
Bílky oddělíme od žloutků a se špetkou soli je vyšleháme na tuhý sníh.
-
Ve větší míse smícháme všechny zbylé ingredience na těsto a přidáme k nim i žloutky.
Pak do směsi opatrně přimícháme sníh z bílků. Mícháme jen jedním směrem.
-
Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.
-
Po upečení ještě teplé těsto srolujeme a necháme vychladnout.
-
Než nám těsto vychladne, připravíme si krém důkladným vyšleháním všech potřebných ingrediencí.
Krém dáme chladit do lednice.
-
Těsto rozmotáme, potřeme jahodovou marmeládou a 2/3 krému. Potom znovu opatrně srolujeme. Vršek natřeme zbylým krémem a posypeme lyofilizovanými jahodami.
-
Hotovou roládu dáme před podáváním chladit na pár hodin do lednice.
No a pak už jen dobrou chuť!
-
Nezapomeňte s námi sdílet své rolády na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty nebo @aktinrecepty.