Odlehčené tvarohové dezerty jsou obzvlášť v létě velmi oblíbená pochoutka. Tento dortík oceníte nejen pro jeho svěží chuť, ale i snadnou přípravu a důstojná makra.
Tak se pojďme do toho pustit.
1 porce obsahuje 1 kus dortu
- 266 kcal
- 19 g sacharidů
- 11 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 8 porcí
- 80 g ovesné mouky
- 40 g mandlové mouky
- 20 g kokosové mouky
- 15 g čekankového sirupu
- 30 g kokosového oleje
- voda
- 280 g řeckého jogurtu
- 250 g ricotty
- 15 g čekankového sirupu
- 300 g jahod
- 30 g želatiny
- 280 g řeckého jogurtu
- 250 g ricotty
- 20 g čekankového sirupu
- 20 g želatiny
- jahoda
- kokosové chipsy
Postup
-
Ingredience na korpus smícháme dohromady a v vzniklé těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm. Vložíme do předehřátě trouby a pečeme cca 8 - 10 minut na 170 stupňů. Těsto pečlivě hlídejte!
-
Mezitím si připravíme jahodovou vrstvu. Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme jogurt, ricottu, sirup a vmícháme želatinu, kterou jsme zpracovali dle návodu na obalu. Krém nalijeme na vychladlý korpus a vložíme do lednice na cca 2 hodiny.
-
Po zatuhnutí jahodové vrstvy si připravíme vrstvu finální. Jogurt, ricottu, sirup a podle návodu připravenou želatinu smícháme dohromady a navrstvíme na jahodovou vrstvu.
-
Vršek dortu ozdobíme jahodami, kokosovými chipsy a necháme zatuhnout v lecnici ideálně do druhého dne.
Tip: jahody můžete dát i mezi dvě vrstvy krému.
Dobrou chuť.