S teplejšími jarními dny vám jistě přijde vhod nějaký svěží a lehký dezert. Tím může být například tento macro friendly dortík s tvarohem a borůvkami. Jeden kousek má necelých 200 kcal, takže si jej mohou dovolit i ti, kteří ladí formu do plavek.
1 porce obsahuje
- 187 kcal
- 20,4 g sacharidů
- 7,2 g tuků
- 6,7 g bílkovin
Na 12 porcí
- 100 g ovesné mouky
- 75 g kokosové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 45 g medu
- 55 g kokosového oleje
- 140 ml vody
- 20 g vanilkového pudingu
- 40 g třtinového cukru
- 150 ml mléka
- 50 ml vody
- 250 g polotučného tvarohu
- 450 g mražených borůvek
- 1 balení želatiny
Postup
-
V mise si smícháme všechny ingredience na základ dortu. Když by bylo těsto ještě příliš tuhé, přilijeme trochu teplé vody navíc. -
Těsto se snažíme rovnoměrně natlačit do formy s papírem na pečení. Půjde to pomalu, ale pomohou nám namočené ruce ve vodě, díky tomu se těsto nebude lepit. Neztrácejte trpělivost, výsledek bude stát za to.
-
Těsto dáme předpéct na 10 minut na 170 stupňů. Mezitím si připravíme krém. V malém množství mléka rozmícháme pudingový prášek a cukr. Zbytek mléka (spolu s vodou) přivedeme v hrnci k varu a za stálého míchání do mléka přilíváme pudingovou směs. Uvaříme hustý puding a zamícháme do něj tvaroh. Krém rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus a pečeme ještě 15–17 minut.
-
Nakonec si připravíme ovocnou vrstvu.
-
Mražené borůvky povaříme s 200 ml vody. Šťávu potom odebereme a připravíme s ní (a s 10 g cukru) želé podle návodu na obale. Borůvky navrstvíme na upečený krém a polijeme ještě teplým želé. Pracujeme rychle, protože želé rychle tuhne. Vychlazený dortík vložíme aspoň na hodinu do ledničky, aby nám pořádně ztuhl.
-
Chutnalo vám? Pochlubte se pod #aktinrecepty