K narozeninám, ke kávě nebo jen tak pro hezký den. Jsme si jistí, že tento nadýchaný dort se dvěma druhy šťavnatých krémů a skvělými makry bude tvořit pravidelnou položku na vašem menu.
1 porce obsahuje
- 259 kcal
- 26 g sacharidů
- 7 g tuků
- 23 g bílkovin
Na 8 porcí
- 180 g špaldové mouky
- 20 g máku
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g práškového sladidla
- 1 balení kypřicího prášku
- kůra z 1 citrónu
- 1 šťáva z citrónu
- 3 vejce
- 100 ml mléka
- 15 g kokosového oleje
- 1 balení vanilkového pudingu
- 250 ml mléka
- 200 g mražených malin
- práškové sladidlo
- 600 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- práškové sladidlo
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Nejdříve společně smícháme suché ingredience – mouku, mák, protein, erythritol, kypřicí prášek a kůru z citrónu.
-
K suchým ingrediencím následně přidáme vejce, mléko, roztopený kokosový olej a citrónovou šťávu.
-
Vše společně důkladně promícháme a vytvoříme těsto. To přelijeme do dortové formy na dně vyložené pečicím papírem a po stranách potřené kokosovým olejem.
-
Pečeme asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
-
Mezi tím si postupně připravíme oba krémy. Pudink uvaříme v 250 ml mléka. Před koncem vaření do něj vmícháme předem rozmražené maliny. Stáhneme z plotny a přimícháme protein a sladidlo. Necháme vychladnout.
-
Pro přípravu tvarohového krému jednoduše smícháme všechny potřebné ingredience. Hotový krém dáme chladit do lednice.
-
Jakmile korpus vychladne, podélně jej přepůlíme. Spodní polovinu vložíme zpět do dortové formy a potřeme nejdříve pudinkovým a následně tvarohovým krémem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a celý postup opakujeme.
-
Hotový dort ozdobíme podle vlastního gusta a dáme (ideálně přes noc) chladit do lednice.
-
Výsledek nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.