Vegan kokosová roláda by @surovadcerka

Nikoleta Kováčová
Nikoleta Kováčová
60 min.
7 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vegan kokosová roláda by @surovadcerka

Roládu od babičky miluje snad každý. Co si ji ale připravit ve zdravější verzi s kokosem? A hlavně vegan! 

Tak pojďme na to. :)

1 porce obsahuje 1 plátek rolády

  • 446 kcal
  • 45 g sacharidů
  • 32 g tuků
  • 46 g bílkovin

Na 12 porcí

Domácí vegan salko:
Kakaová část:
Náplň:

Postup

  1. Nejprve si připravíme salko. Kokos spolu s cukrem přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Když nám vznikne 400 g salka, necháme ho vychladit v lednici.Vegan kokosová roláda by @surovadcerka

  2. Těsto si připravíme tak, že ovesné sušenky rozmixujeme najemno, přidáme cukr a kakao. Mletou kávu zalijeme horkou vodou a přidáme rum. Mokré ingredience vmícháme do suchých a vypracujeme. Těsto poté zabalíme do folie a dáme k salku do ledničky, dokud si neuděláme náplň.

  3. Na náplň si necháme změknout máslo. V míse ho smícháme s naším kokosovým salkem a strouhaným kokosem a všechno hezky pěkně promícháme tak, aby nám vznikla hustá náplň.

  4. Kakaové těsto si vyndáme z lednice a mezi dvěma fóliemi, aby se nám nelepilo, ho vyválíme na šířku asi 0,5 cm. Fólii sundáme a navrstvíme kokosovou náplň. Roládu srolujeme, obalíme v kokosu a zase zabalíme do fólie. Alespoň dvě hodiny jí necháme v lednici, aby nám pořádně stuhla a potom už jen krájíme na stejnoměrné plátky.

  5. Dobrou chuť!Vegan kokosová roláda by @surovadcerka

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
7 Líbí se mi Uložit recept