Roládu od babičky miluje snad každý. Co si ji ale připravit ve zdravější verzi s kokosem? A hlavně vegan!
Tak pojďme na to. :)
1 porce obsahuje
- 446 kcal
- 45 g sacharidů
- 32 g tuků
- 46 g bílkovin
Na 12 porcí
- 620 g kokosového mléka
- 180 g třtinového cukru
- 300 g ovesný sušenek
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 5 g kávy
- 50 ml vody
- 10 g rumu
- 100 g rostlinného másla
- 300 g domácího vegan salka
- 260 g strouhaného kokosu
Postup
-
Nejprve si připravíme salko. Kokosové mléko spolu s cukrem přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Když nám vznikne 400 g salka, necháme ho vychladit v lednici.
-
Těsto si připravíme tak, že ovesné sušenky rozmixujeme najemno, přidáme cukr a kakao. Mletou kávu zalijeme horkou vodou a přidáme rum. Mokré ingredience vmícháme do suchých a vypracujeme. Těsto poté zabalíme do folie a dáme k salku do ledničky, dokud si neuděláme náplň.
-
Na náplň si necháme změknout máslo. V míse ho smícháme s naším kokosovým salkem a strouhaným kokosem a všechno hezky pěkně promícháme tak, aby nám vznikla hustá náplň.
-
Kakaové těsto si vyndáme z lednice a mezi dvěma fóliemi, aby se nám nelepilo, ho vyválíme na šířku asi 0,5 cm. Fólii sundáme a navrstvíme kokosovou náplň. Roládu srolujeme, obalíme v kokosu a zase zabalíme do fólie. Alespoň dvě hodiny jí necháme v lednici, aby nám pořádně ztuhla, a potom už jen krájíme na stejnoměrné plátky.
-
Dobrou chuť!