Veganské crinkles, které neobsahují žádnou mouku ani její náhražku a chutnají jako čokoládové nebe. Jejich bohatá, hluboce čokoládová chuť vás po prvním ochutnání okouzlí natolik, že nebudete věřit, jak snadné jsou na přípravu
1 porce obsahuje
- 245 kcal
- 21 g sacharidů
- 17 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 8 porcí
- 8 g lněného semínka
- 3 lžíce vody
- 185 g mandlového másla
- 112 g kokosového cukru
- 2 lžíce avokádového oleje
- 2 lžíce kakaa
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- třtinového moučkového cukru
Postup
-
Nejprve smíchejte mletá lněná semínka s vodou a nechte je zhoustnout. Do velké mísy dejte mandlové máslo, kokosový cukr, olej, kakaový prášek a prášek do pečiva a vytvořte kompaktní směs. Jakmile vám lněná semínka zhoustnou, přidejte je do těsta a důkladně je zapracujte. Doporučuji dát připravené těsto do lednice asi na 1 hodinu.
-
Z vychlazeného těsta vytvarujte kuličky a obalte je v moučkovém cukru. Moučkový cukr těsto na povrchu vysuší a vytvoří požadovanou strukturu, proto s ním nešetřete.
-
Sušenky položte na plech vyložený pečícím papírem a mírně přitlačte vrchní část každé sušenky. Před pečením můžete na každou přidat ještě trochu moučkového cukru, pokud se během příprav vsákl do těsta. Pečte při 180 °C po dobu 15 minut.
-
Dobrou chuť!