Vegan čokoládové crinkles

Anna Částková
Anna Částková
30 min.
11 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vegan čokoládové crinkles

Veganské crinkles, které neobsahují žádnou mouku ani její náhražku a chutnají jako čokoládové nebe. Jejich bohatá, hluboce čokoládová chuť vás po prvním ochutnání okouzlí natolik, že nebudete věřit, jak snadné jsou na přípravu

1 porce obsahuje 1 sušenka

  • 245 kcal
  • 21 g sacharidů
  • 17 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na 8 porcí

Postup

  1. Nejprve smíchejte mletá lněná semínka s vodou a nechte je zhoustnout. Do velké mísy dejte mandlové máslo, kokosový cukr, olej, kakaový prášek a prášek do pečiva a vytvořte kompaktní směs. Jakmile vám lněná semínka zhoustnou, přidejte je do těsta a důkladně je zapracujte. Doporučuji dát připravené těsto do lednice asi na 1 hodinu.Vegan čokoládové crinkles

  2. Z vychlazeného těsta vytvarujte kuličky a obalte je v moučkovém cukru. Moučkový cukr těsto na povrchu vysuší a vytvoří požadovanou strukturu, proto s ním nešetřete.Vegan čokoládové crinkles

  3. Sušenky položte na plech vyložený pečícím papírem a mírně přitlačte vrchní část každé sušenky. Před pečením můžete na každou přidat ještě trochu moučkového cukru, pokud se během příprav vsákl do těsta. Pečte při 180 °C po dobu 15 minut.

  4. Dobrou chuť!Vegan čokoládové crinkles

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
11 Líbí se mi Uložit recept