Klasika všech klasik. Ale taky jedno z nejoblíbenějších cukroví. To jsou naše vanilkové rohlíčky. Podle nás by neměly chybět na žádném svátečním stole. Pokud chcete docílit opravdové vanilkovo‑oříškové chutě a pochutnat si na křehoučkém cukroví, zkuste naší vylepšenou variantu ze špaldové a mandlové mouky.
1 porce obsahuje
- 31,5 kcal
- 3,6 g sacharidů
- 2,4 g tuků
- 0,8 g bílkovin
90 rohlíčků
- 260 g špaldové mouky
- 100 g mandlové mouky
- 50 g třtinového moučkového cukru
- 140 g másla
- 2 lžíce Vilgain Sweet Nuts - vanilkový rohlíček
- 1 žloutek
- 5 kapek vanilkového extraktu
Postup
-
Nejprve smícháme všechny suché suroviny – špaldovou mouku, mandlovou mouku a třtinový moučkový cukr.
-
Poté přidáme změklé máslo nakrájené na kostičky, 2 velké lžíce Vilgain Sweet Nuts másla s příchutí vanilkový rohlíček, žloutek a 5 kapek vanilkového aroma. Pokud Vám chybí Vilgain máslo (což je velká škoda), nahraďte jej klasickým máslem.
-
Rukama vypracujeme jemné těsto a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu.
-
Z těsta tvarujeme rohlíčky. Pokud se rohlíčky při ohýbání lámou, musíme přidat více másla a těsto znovu pořádně zpracovat. Pečeme na 170 °C přibližně 10 minut.
-
Hotové rohlíčky můžeme obalit v moučkovém cukru, skvěle ale chutnají i bez toho.
-
Dobrou chuť!