Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

Šárka Červinková
Šárka Červinková
70 min.
12 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

Klasika všech klasik. Ale taky jedno z nejoblíbenějších cukroví. To jsou naše vanilkové rohlíčky. Podle nás by neměly chybět na žádném svátečním stole. Pokud chcete docílit opravdové vanilkovo-oříškové chutě a pochutnat si na křehoučkém cukroví, zkuste naší vylepšenou variantu ze špaldové mouky. 

1 porce obsahuje 1 rohlíček

  • 31,5 kcal
  • 3,6 g sacharidů
  • 2,4 g tuků
  • 0,8 g bílkovin

90 rohlíčků

Na těsto:
Na obalení

Postup

  1. Vanilkové rohlíčky ze špaldové moukyNejprve smícháme všechny suché suroviny – špaldovou mouku, mandlovou mouku a třtinový moučkový cukr.

  2. Poté přidáme změklé máslo nakrájené na kostičky, 2 velké lžíce Vilgain Sweet Nuts másla s příchutí vanilkový rohlíček, žloutek a 5 kapek vanilkového aroma. Pokud Vám chybí Vilgain máslo (což je velká škoda), nahraďte jej klasickým máslem.

  3. Rukama vypracujeme jemné těsto a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu.

  4. Z těsta tvarujeme rohlíčky. Pokud se rohlíčky při ohýbání lámou, musíme přidat více másla a těsto znovu pořádně zpracovat. Pečeme na 170 °C přibližně 10 minut.

  5. Hotové rohlíčky můžeme obalit v moučkovém cukru, skvěle ale chutnají i bez toho.

  6. Dobrou chuť!

    Vanilkové rohlíčky ze špaldové moukyVanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
12 Líbí se mi Uložit recept