Detox skladu! Před 4 hodinami jsme přidali do detoxu nový produkt s 13% slevou  

Ohromte proteinovou vánočkou, kterou nerozeznáte od té tradiční máslové

Ohromte proteinovou vánočkou, kterou nerozeznáte od té tradiční máslové

Michaela Dobiášová Michaela Dobiášová před 10 měsíci

Vánoce jsou holt od slova cukr a i my si ho o svátcích ve všemožných formách rádi dopřejeme. Pokud nám ale někdo nabídne vánočku, která voní i chutná jako vánoční pohádka i přesto, že splňuje všechny zásady zdravého stravování a ještě v ní přijmeme nějaký ten protein navíc, možná, že ji upřednostníme i před tou babiččinou.

A o to více si potom naložíme cukroví. Jednoduchá matematika.

1513602940_a_882.jpg

Na vánočku budeme potřebovat:

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek. V mléce pokojové teploty rozdrobíme kvasnice a přidáme lžíci mouky. Vše společně promícháme a necháme odstát zhruba 15 minut, dokud směs nezhoustne a na jejím povrchu se nevytvoří bublinky.

Mezi tím si připravíme suché suroviny. V míse smícháme mouku, proteinový prášek, kokosový cukr, citrónovou kůru, sůl a datle. Jakmile je kvásek hotový, vmícháme jej do suché směsi. Dále přidáme jedno vejce, roztopený kokosový olej a mandlové máslo. Vypracujeme těsto, které poté necháme kynout pod utěrkou po dobu dvou hodin.

Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme jej na devět stejných dílů. Jednotlivé díly vyválíme na pravidelné válečky a upleteme vánočku podle návodu ve videu.

Upletenou vánočku přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme druhým vejcem a posypeme mandlovými plátky. Aby se vánočka během pečení nerozpadla, zapíchneme do ní několik špejlí, které jednotlivá patra udrží během pečení pohromadě.

Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C přibližně 40 minut dozlatova.

1513528136_a_882.jpg
  • 2