Rohlíčky k vánocům prostě patří! Vedle těch vanilkových si tento rok připravte i křehké, na jazyku se rozplývající mandlové rohlíčky s čokoládou, které jsou tradičním vánočním cukrovím našich německých sousedů. A my už víme, proč je tolik milují!
1 porce obsahuje
- 94 kcal
- 4,6 g sacharidů
- 7,6 g tuků
- 2,9 g bílkovin
Na 26 porcí
- 100 g mandlové mouky
- 50 g třtinového cukru
- špetka soli
- 200 g mandlového másla
- 1 bílek
- 40 čokopeciček
- 1 čajová lžička kokosového oleje
- mandle
Postup
-
V míse smícháme mandlovou mouku s třtinovým cukrem a špetkou soli.
-
Přidáme mandlové máslo, bílek a rukama vypracujeme těsto.
-
Těsto necháme odležet alespoň 30 minut v lednici.
-
Z jednotlivých kousků těsta vyválíme kuličky a z kuliček uválíme rohlíčky, které obalíme v podrcených blanšírovaných mandlích.
-
Rohlíčky opatrně zahneme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme na 180 °C cca 13 - 15 minut.
-
Po upečení necháme vychladnout.
-
Ve vodní lázni si necháme roztopit čokopecičky s kokosovým olejem.
-
Konce rohlíčků namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
-
Čokoládu necháme na rohlíčkách ztuhnout.
-
Rohlíčky skladujeme na chladném místě a sníme co nejdříve.
-
Krásné Vánoce a dobrou chuť.