Domácí granola je nenáročná na přípravu. Výhodou je, že můžete vyrobit nepřeberné množství kombinací, takže bude chutnat pokaždé jinak. My jsme se tentokrát rozhodli pro spojení malin, pistácií a čokolády. Díky medu je křupavá a sladká, maliny pak zajistí lehkou kyselost. Finální chuť doplní jemná hořkost tmavé čokolády. Granola je skvělý tip na dárek, který nebude příliš drahý, a navíc se perfektně trefí do chuti obdarovanému.
1 porce obsahuje
- 149 kcal
- 14 g sacharidů
- 9 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 10 porcí
- 130 g ovesných vloček
- 10 g dýňových semínek
- 10 g slunečnicových semínek
- 80 g pistácií
- 1 čajová lžička skořice
- 1 špetka muškátového oříšku
- 10 g lyofilizovaných malin
- 40 g medu
- 25 g kokosového oleje
- 15 g hořké čokolády
Postup
-
V misce si smícháme ovesné vločky s dýňovými a slunečnicovými semínky, skořicí, nahrubo nasekanými pistáciemi a třetinou lyofilizovaných malin (rozdrobených na malé kousky). -
V jiné misce si rozpustíme kokosový olej a smícháme ho s medem. Směs nalijeme do misky s ovesnými vločkami a pořádně všechno promícháme.
-
Granolu vysypeme do formy na pečení, kterou předtím vysteleme pečícím papírem.
-
Pečeme 10 minut, potom granolu promícháme a dopečeme dalších 10 až 15 minut, dokud není jemně do hněda. Necháme úplně vychladnout, a nakonec přimícháme čokoládu a zbylé maliny.
-
Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, jak jste si chuťově vyladili granolu vy :)