Čistíme sklady! Slevy až 75 % – TPW, Bodylab, Biotech, Go Nutrition, Nebbia, ...

Zavřít upozornění

Zapomeň na kupovanou granolu plnou rafinovaného cukru. Vyrob si svoji chutnější a výživnější!

Zapomeň na kupovanou granolu plnou rafinovaného cukru. Vyrob si svoji chutnější a výživnější!

Kristína Močková Kristína Močková před měsícem

Domácí granola je nenáročná na přípravu. Výhodou je, že můžete vyrobit nepřeberné množství kombinací, takže bude chutnat pokaždé jinak. My jsme se tentokrát rozhodli pro spojení malin, pistácií a čokolády. Díky medu je křupavá a sladká, maliny pak zajistí lehkou kyselost. Finální chuť doplní jemná hořkost tmavé čokolády. Granola je skvělý tip na dárek, který nebude příliš drahý, a navíc se perfektně trefí do chuti obdarovanému. 1550047604_a_2371.jpg

Budeme potřebovat: 

1550047701_a_2371.jpg

Doba přípravy: 30 min 

Postup:

  1. V misce si smícháme ovesné vločky s dýňovými a slunečnicovými semínky, skořicí, nahrubo nasekanými pistáciemi a třetinou lyofilizovaných malin (rozdrobených na malé kousky). 
    1550047534_a_2371.jpg
  2. V jiné misce si rozpustíme kokosový olej a smícháme ho s medem. Směs nalijeme do misky s ovesnými vločkami a pořádně všechno promícháme. 
  3. Granolu vysypeme do formy na pečení, kterou předtím vysteleme pečícím papírem. 
    1550047562_a_2371.jpg
  4. Pečeme 10 minut, potom granolu promícháme a dopečeme dalších 10 až 15 minut, dokud není jemně do hněda. Necháme úplně vychladnout, a nakonec přimícháme čokoládu a zbylé maliny.  
    1550047669_a_2371.jpg

Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, jak jste si chuťově vyladili granolu vy :)  

Z uvedeného množství vám vyjde přibližně 10 porcí. Na jednu vychází:

  • 149 kcal 
  • 14 g sacharidů
  • 9 g tuku
  • 4 g bílkovin