Svět není černobílý. Naštěstí. Ale roládě tahle barevná kombinace docela sluší, co myslíte? Navíc se peče jen 15 minut, takže nemusíte mít strach z času stráveného v kuchyni. Pak už stačí jen vychladit a vychutnat si, jak se vám nadýchané těsto s krémem doslova rozplývá na jazyku.
1 porce obsahuje
- 116 kcal
- 5,7 g sacharidů
- 8,5 g tuků
- 4,1 g bílkovin
Na 21 porcí
- 4 vejce
- 45 g práškového sladidla
- 35 g špaldové mouky
- 15 g kakaa
- 90 g meruňkové Biolády
- 1 balení nízkotučného tvarohu
- 1 balení mascarpone
- třtinový cukr
- práškové sladidlo
- 80 g hořké čokolády
Postup
-
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme je se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny. K žloutkům přimícháme prosetou mouku a kakao. Opatrně po částech přimícháme sníh z bílků.
-
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem (Tip: Plech můžeme lehce potřít olejem. Pečící papír se díky tomu na něj přilepí, bude držet na místě a nebude se smýkat). Pečeme 10 minut na 160 stupňů.
-
Upečené těsto ještě teplé srolujeme a necháme vychladnout.
-
Na krém si smícháme mascarpone s tvarohem a dochutíme cukrem nebo sladidlem. Nakonec přimícháme asi 20 g hoblinek čokolády.
-
Vychladlé těsto opatrně rozvineme, potřeme džemem a krémem. Opět ho srolujeme a necháme v ledničce ztuhnout pár hodin. Nakonec ozdobíme zbylou rozpuštěnou čokoládou a čokoládovými hoblinkami.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše fotky pod #aktinrecepty :)